Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğrenilmiş Çaresizlik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=269)
-   -   PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=846)

etterna_ 09-02-2007 02:01 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

Video çok güzel.Geç oldu biraz ama şimdi izledim.Maymunun sesini duyar gibiyim "ben istemediğim sürece beni yiyemezsiiin" uy897

skorpy 09-02-2007 02:27 PM

pire deneyi

gulensmiley gulensmiley gulensmiley

Bir Şeyin imkânsız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkânsız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir Şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar"
Dr. David J. Schwartz

Bilim adamları pirelerin farklı yükseklikte zıplayabildiklerini görürler.Birkaçını toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam fanusun içine koyarlar. Metal zemin ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarak kaçmaya çalışırlar ama başlarını tavandaki cama çarparak düşerler.Zemin de sıcak olduğu için tekrar zıplarlar, tekrar başlarını cama vururlar.

Pireler camın ne olduğunu bilmediklerinden, kendilerini neyin engellediğini anlamakta zorluk çekerler.Defalarca kafalarını cama vuran pireler sonunda o zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler.

Artık hepsinin 30 cm zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasına geçilir ve tavandaki cam kaldırılır. Zemin tekrar ısıtılır. Tüm pireler eşit yükseklikte, 30 cm zıplarlar! Üzerlerinde cam engeli yoktur, daha yükseğe zıplama imkânları vardır ama buna hiç cesaret edemezler.Kafalarını cama vura vura öğrendikleri bu sınırlayıcı 'hayat dersi'ne sadık halde yaşarlar. Pirelerin isterlerse kaçma imkânları vardır ama kaçamazlar.

Çünkü engel artık zihinlerindedir. Onları sınırlayan dış engel (cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30cm'den fazla zıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir.

Bu deney canlıların neyi başaramayacaklarını nasıl öğrendiklerini göstermektedir. Bu pirelerin yaşadıklarına 'cam tavan sendromu' denir. Bir insanın gelebileceğine inandığı en üst nokta, onun cam tavanıdır.

Cam tavanınız hayallerinizin tavan yüksekliğini gösterir. İnsan inandığına denktir. Yapabileceğini düşündüğü kadardır

alıntıdır

etterna_ 09-02-2007 02:34 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

Cam tavanınız hayallerinizin tavan yüksekliğini gösterir. İnsan inandığına denktir. Yapabileceğini düşündüğü kadardır

Bu kitabı okumuştum ve en çok pirerlerin hikayesi ilgimi çekmişti.Bir çok kişiye okutmuştum ve kendimde de bazı değişiklikler hissetmiştim.Çok faydalı bilgiler scorpy super

mügeee 09-02-2007 02:41 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

inandığımız kadar varız!!!!!!!

skorpy 09-02-2007 03:58 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

valla helal olsun maymuna 5 sefer seyrettim yine seyredicem ne cesaret blissy bugüne kadar seyrettiğim en ilginç engüzel video art56art56 art56art56

cigdem 12-02-2007 06:17 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

insan inandığı kadar yol alır diyorum.neyi yapacağına veya ne olduğuna inanıyorsa onu başarır.

turgay0101 02-03-2007 07:45 PM

PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

bunu üzerine düşün ve başar diyorum ve bu kitabın herkes tarafından okunmasını tavsiye ediyrum muhammet bozdağının kitabı gerçekten müthiş bir kitap inanan insanın başarabileceğini anlatan bir kitap

Sevimli 26-06-2007 03:03 PM

Ynt: PSİKOLOJİ (ARAŞTIRMALAR)

SANIRIM HAYATI FAZLA CİDİYE ALMAMAK LAZIM.HAYATLA BİR OYUN OYNAR GİBİ OYNAMAK VE KESİNLİKLE SEYİRCİ KALMAMAK GEREKİYOR sung66

birtek 11-07-2007 10:53 PM

katılıyorum.. hayatı cokda cıddıye alırsan gozunun ıcıne bakarak yasadıgın hayat senın gozlerını oyuverırır valla gssmile

blue jaloon 01-04-2008 10:48 PM

iyide maymunun oynadigi kaplanlar daha yavru yetiskin kaplanla oynasinda o zaman görüyüm kendine güveni coffe2

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09 AM.