Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nlp (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=290)
-   -   NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=621310)

Işıldayan Safir 21-07-2012 12:03 PM

NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 

Resim Çerçevesi tekniği ile, geçmişte canımızı sıkan bir durumu, artık etkisiz bir hale getirebiliriz. Bu teknik, olaylara bakış açımızı büyük oranda değiştirir.

1. Sizi etkileyen, problemli bir durumu düşünün. Mutlaka çok büyük, içinden çıkılması zor bir konu olmasın. Günlük yaşamdaki, basit bazı sorunlarla başlayabilirsiniz. Bir şeyi ertelemek, bir alışkanlığı değiştirmek gibi.

2. Bu durumu, eski bir fotoğraf gibi tekrar görmeye çalışın. Sanki yıllar öncesinde yaşanmış ve bitmiş bir anı gibi görün. Eski bir resim haline getirin ve sonra da bu resmi, antika bir çerçeve içerisine yerleştirin. Bu çerçeve iyice eskimiş, tozlanmış bir çerçeve olsun. Baktığınız zaman, yıllar öncesinde yaşanmış bir olayı hatırlatsın size bu durum.

3. Şimdi kendinizi bir müzede hayal edin. Bu müzenin duvarlarında, çok eski zamanlardan kalma resimler var. Hepsi de antika fotoğraflar. Yüzlerce yıl öncesine ait resimler. Şimdi az önce oluşturduğunuz resmi, bu müzenin duvarlarından birine sağlam bir şekilde çivileyin. Şimdi bir başka olumsuz durumu da aynı şekilde çerçeveleyip bu müzenin duvarına asın. Sağlam bir şekilde çivilediğinizden iyice emin olun. Resimlerin üzerine aydınlanmaları için bir spot ışık ekleyin. Duvardaki diğer resimlere ve sizin eklediğiniz resimlere bakın. Hepsi de antika fotoğraflar. Hiçbirisi gerçek değil.

4. Müzenin kapısına doğru yaklaşın ve şimdi kapıyı açıp hızla müzeden uzaklaşın. Müzeyi ve müzedeki resimleri tamamen arkanızda bırakın ve hızla koşmaya başlayın. Geleceğe doğru hızlı adımlarla koşun. Önünüzde aydınlık, muhteşem bir yol var. Yemyeşil çimenler var. Masmavi bir gökyüzü var. Ve ileride sizi bekleyen, muhteşem bir yaşam var. O yaşama doğru var gücünüzle koşun şimdi.

5. Bakalım eski duygularınız hala yerinde mi? Şimdi de, çalışmaya ilk başladığımız zamanki duygularınıza bir bakın. O resimleri tekrar düşünün. Aklınıza herhangi bir olumsuzluk geliyor mu? Eğer uygulamayı yeterince yoğun yaptıysanız, eski duygularınızın artık tamamen yok olması gerekir.

Yazar: Mustafa Çay


nurbanu25 21-07-2012 01:49 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Bu teknıgı uygulamıstım bır kere.ama ben muzeden cıkıp oradan hızla kacmak fıkrıne karsıyım.bu sorunlardan kacmak olur.ben muzeyı yakıp kül etmıstım...

sweeet 21-07-2012 02:43 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Oy Nurbanucum yakıp kül ettin demek. Çok sinirli gördüm sen orada bıraktığın anılara karşı. Ben okurken bunun sorunlardan kaçmak olduğunu düşünmedim. Geride bıraktığı şeyleri insan daha kolay unutuyor. Mazide her birimizin bir çok yarası vardır. Belki bu teknik şimdiki zamanda olanlar için değil de geçmiş olan yaşantılarımızdaki sorunları ait oldukları yere gömmek için pratik kullanılabilir.

nurbanu25 21-07-2012 02:53 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Hı hı ben de eskı yasantılar ıcın uygulamıstım sweeetım.gommek ya da yakmak bence daha mantıklı...

Işıldayan Safir 21-07-2012 08:46 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Alıntı:

nurbanu25 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 826535)
Bu teknıgı uygulamıstım bır kere.ama ben muzeden cıkıp oradan hızla kacmak fıkrıne karsıyım.bu sorunlardan kacmak olur.ben muzeyı yakıp kül etmıstım...

Ben bir an şüphe ettim konu içinde böyle mi açıklanıyordu da ben yanlış okudum diye. Tekrar okudum. Ben müzeden uzaklaşmayı, kaçmak olarak değil de sıkıntı veren bir sevgiliden ayrılmak gibi düşünmüştüm. Hayat akıyor. Geçmişi bırakıp yolumuza devam etmemiz lazım. Zaten orada kaçmak gibi bir sözcük geçmiyor. Yorumunu katmışsın sen orada biraz. ttli3

Yakıp kül etmek sen de nasıl bir etki uyandırdı bilemiyorum. Yakıp kül etme imgelemesini yaşadıkların için değil, yaşadıklarının sana hissettirdiği olumsuz duygular için uygulayabilirsin. Çünkü sorunları yakıp kül edemeyiz. Sadece yaşadıklarımız karşısındaki yaklaşımlarımızı değiştirebiliriz. Olaylarla ancak bu şekilde baş edebiliriz ya da gözümüzde sorun olmaktan çıkarabiliriz.

Sevgilerimle. kiss3

hatiicee 21-07-2012 10:02 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Sevdim ben bunu deneyeceğim:))

nurbanu25 22-07-2012 12:56 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Evet tatlım,kacmak fıılı orda yok ben bırakıp hızla kosmayı,kacmak olarak yorumladım orda..tabıkı bılıncaltımızda bızı yaralayan travmaları tatamen sılemeyız,ben zaten onların etkılerını yakmıstım,tamamen kendısını degıl...sevgıler...

Işıldayan Safir 22-07-2012 08:35 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
Alıntı:

hatiicee Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 826557)
Sevdim ben bunu deneyeceğim:))

Sonuçlarını bekliyoruz. :zpzp:

meeting 03-04-2013 09:18 AM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
etkisi kalıcımıdır.eski duygular tamanen yok olurmu?

sweeet 03-04-2013 05:52 PM

Cevap: NLP Teknikleri: Resim Çerçevesi
 
dene ve gör gerçekten istersen olur


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.