Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nasıl Dinleyebilirim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Kendi yaptığım hoparlör ile dinliyebilirmiyim? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=620840)

Emre1234 04-03-2012 09:07 PM

Kendi yaptığım hoparlör ile dinliyebilirmiyim?

Selam. Devre şeması ile yaptığım höparlör ile telkinleri dinlersem etkisi olurmu? yani frekansın, db, bit vs. düşük ve ya farklı olması telkinin etkisini azaltabilirmi acaba? Lütfen rica ediyorum.

Lusid 04-03-2012 09:21 PM

Cevap: Kendi yaptığım hoparlör ile dinliyebilirmiyim?

Ben kulaklıkla dinlemenizi öneririm.

Emre1234 05-03-2012 01:48 PM

Alıntı:

Lusid Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821324)
Ben kulaklıkla dinlemenizi öneririm.

Teşekkür ederim ama kulaklık uyku sırasında kulaktan düşüyor onun için höparlör tercih ettim. Sorumu cevaplıya bilirmisiniz?

Neptün 05-03-2012 03:16 PM

Alıntı:

Emre1234 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821322)
Selam. Devre şeması ile yaptığım höparlör ile telkinleri dinlersem etkisi olurmu? yani frekansın, db, bit vs. düşük ve ya farklı olması telkinin etkisini azaltabilirmi acaba? Lütfen rica ediyorum.

Devre şeması ile yapılmış hoparlörün ne anlama geldiğini bilmiyorum ama normal bir hoparlörle de dinleyebilirsiniz kulaklıkla da. İkisi de etkilidir.

Ama db, bit gibi şeylerin neyi ifade ettiğini açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

bigokyanus 05-03-2012 03:28 PM

Bence etkili olur sonuçta bilinçaltın senin duyamadığın sesleri bile duyuyor mühim olan da o , iyi dinlemeler .

Emre1234 05-03-2012 08:07 PM

Alıntı:

Neptün Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821360)
Devre şeması ile yapılmış hoparlörün ne anlama geldiğini bilmiyorum ama normal bir hoparlörle de dinleyebilirsiniz kulaklıkla da. İkisi de etkilidir.

Ama db, bit gibi şeylerin neyi ifade ettiğini açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Yani kısacası sesin kalitesi. O zaman ne gibi durumlarda telkinin etkisi azalar söylermisiniz lütfen?

azraist_24 05-03-2012 08:11 PM

Mumkun oldugunca orjinal ses kalitesinden ve ritm dalgalarindan kopulmamasindan yanayim...

Emre1234 05-03-2012 10:44 PM

Alıntı:

azraist_24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821379)
Mumkun oldugunca orjinal ses kalitesinden ve ritm dalgalarindan kopulmamasindan yanayim...

ritm dalğaları ile ilgili bilgi verirmisiniz lütfen? Özellikle höparlor alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyim?

azraist_24 07-03-2012 10:08 PM

Alıntı:

Emre1234 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821393)
ritm dalğaları ile ilgili bilgi verirmisiniz lütfen? Özellikle höparlor alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyim?

Sevgili Emre,

Standart PC hoporlerinin ideal oldugunu dusunuyorum, ozellikle winamp ta dinlerken balance + herz( volume hacmi) bolumunu %50 denge haline getirirsen uygun duzeni yakalayacagini dusunuyorum...

Kal saglicaklasevincli

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:10 AM.