![]() |
kutunun dışına çıkın..... Her şerde bir hayır vardır” derler ya… Vardır da görmesini bilene; görmek isteyene… Vazgeçebiliyorsanız kutunun dışına çıktınız demektir! Kutunun dışından bakmak; - Sahip olduklarınızdan vazgeçecek kudreti, - Bilinmeze adım atacak cesareti, - Risk almayı sağlayacak gözü karalığı - Ve elbette beklentilerimizin dışında gerçekleşmesi muhtemel bazı negatif sonuçları olgunlukla karşılayacak kalenderliği gerektiriyor. Kutunun dışından bakmak mucizelerin kapısını açan ve hepimizin her an yapabileceği harika bir seçim. Hayır! "Çok yaratıcı olun", "Muazzam cin fikirlerle herkesi şaşırtın" ya da "Çok acayip icatlar yapın" falan demiyorum... Sadece seçimlerinizi rutini kırmak üzere yapın: - Bir gün olsun hep gittiğiniz yolu değiştirin… Seçtiğiniz farklı bir yoldan gidin işe. Evren bize güzel sürprizler yapmayı sever: Tam da ihtiyacınız olan kişiye rastlarsınız belki. - Arabanın içine hapsolup köprü trafiğinde beklemektense bir gün de vapurla geçseniz mesela karşıya… Kim bilir öyle bir şey görürsünüz ki ya ilham verir size ya da hiç bilmediğiniz bir potansiyelinizi fark etmenize neden olur… - Hep döndüğünüz gibi eli boş değil de bir buket çiçek ya da bir şişe şarapla dönsenize bir akşam da eve. İnanın bana dünya değişir! Bambaşka bir kapı açarsınız ilişkinize… - Bir pazar sabahı sizi baştan çıkaran yastığı fırlatıp bir kenara, sıcacık yorganın altından sıyrılsanız, erken kalkıp deniz kenarına ya da ormana yürüyüşe/koşuya gitseniz ne olur? Vücudunuza, zihninize, yüreğinize ve ruhunuza yaptığınız bu sürpriz cevapsız kalmaz, inanın: Farklı düşünmeye, farklı hissetmeye, hayata farklı bakmaya başlarsınız. Ve kutunun dışından bakmak yavaş yavaş alışkanlığınız haline gelir... Ya da belki de hiçbir şey olmaz… Sadece kendinizi iyi hissedersiniz. Yetmez mi? Söylemeyi çok sevdiğim ve defalarca tekrarlamaktan hiç bıkmadığım gibi: Denemesi bedava! alıntı her daim mutlulukla ttli3 ttli3 ttli3 ttli3 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:10 AM. |