![]() |
Anı Yaşamaya Dair Anı yaşamaya dair... "Öğrendiğin her şeyi sürekli geride bırakmalısın. Aksi halde bir bilgiye, bir dogmaya dönüşür ve daha fazla öğrenmeye engel olur. Gerçek disipline sahip bir adam asla biriktirmez; her an öğrendiği şeyin öldüğünü hisseder ve tekrar cahil olur. Bu cahillik ışık saçar. Dionysius'un cahilliğe, ışıma demesine katılıyorum. Varoluşun en güzel deneyimlerinden biri, ışıldayan bir bilmeme durumunda olmaktır. O bilmeme durumunda olduğun zaman açıksındır. Hiçbir engel yoktur. Keşfetmeye hazırsındır. Ben sana anlık yaşamı öneriyorum. Anın özgürlüğünü, anın sorumluluğunu ... Şu anda doğru olan bir şey, bir sonraki anda yanlış olabilir. Tutarlı olmaya çalışma. Aksi halde ölmüş olursun. Sadece ölüler tutarlıdır. Yaşamaya çalış. Bütün tutarsızlıklarla, her anını geçmişi referans almadan, geleceği referans almadan yaşa. O anı, o anın içeriğinde yaşa. O zaman katılımın bütünsel olur. O bütünselliğin güzelliği vardır. O güzelliğin yaratıcılığı vardır. O zaman ne yaparsan yap, kendine özgü bir güzelliği olacaktır. " İnternetten Alıntıdır |
Ynt: Anı Yaşamaya Dair bu sıralar an'ı yaşamanın gerekliliğini ve güzelliğini öğrendim... bununla ilgili kitaplar okuyorum... yazarın adını unuttum ama "şimdiki anın farkındalığı" isimli bir kitap okudum 2 günde bitti zaten... coffe2 adım adım anı nasıl yaşayacağımızı anlatıyor... clapping farkettim ki.... gerçekten anda yaşamak zormuş.. ama yapınca hafiflediğinizi hissediyorsunuz... meditasyon yapanlar için zaten bu çok kolay... zihni boşaltmak heğp yaptıkları bir şey.. ben o aşamada da pek zihnşmş boşaltamazımm.. halen zorlanıyorum ama biraz daha uğraşınca olacak... ne kadar çok şeyi tekrar tekrar düüşünüp, ne kadar çok şey için senaryolar kuruyormuşum.... ooo67 bu zihnimin yorulmasına, bisiklet daha çok şey yaşamama, özellikle bunlar negatif düşüncelerse negatif dıuygularla dolmama neden oluyormuş... anı yaşamayı kendime alışkanlık haline getirdiğim aman, farkılığım da artacak, huzurum da, keyfim de... blissy bu konu ile ilgili bildiklerinizi benimle paylaşır mısınız? teşekkürler |
Ynt: Anı Yaşamaya Dair sevgili izumi; kitap hakkında,"adım adıma anda nasıl yaşanacağını anlatıyor" demişsin. rica etsem bu adımları biraz açıklayabilir misin? ya da kitap adı ve yazarını belirtirsen sevinirim. sevgilerimle... |
Ynt: Anı Yaşamaya Dair Yazar Shannon Duncan'mış sapkal89 Adım adım derken; basit yöntemlerle ana gidebilmekten bahsediyorum... ilk önce nefes tekniklerini yaptırıyor... ana gitmenin kısa ve kolay yollarından bahsediyor... benim burdan anlatmam mümkün değil çünkü çok yöntem var... okumanızı tavsiye ederim., sevgiler.. hismiley |
Teşekkürler |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:04 PM. |