Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutluluk ve Yaşama Sevinci (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=224)
-   -   hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=462896)

bayşegül 10-12-2009 12:30 PM

hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer...

pişmanlık duymamak için okuyalım lütfen,
günümüzü dolu dolu
vede
istediğimiz gibi
kendimiz için yaşayalım lütfen

iyi okumalar....

Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer; hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim. Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım. Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim. Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim.

Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım. Yerler leke olacak diye korkmazdım. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım. Kocamın sorumlulukları nı daha çok paylaşırdım.

Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim. Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum. TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu “garantilidir” denilen hiçbir şeyi satın almazdım.

Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim. Bu o kadar nadir bir olay ki. Mucize gibi bir şey.

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim. Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak.

Gerçekten gör.

Yaşa.

Vazgeçme.

Küçük şeyler için şikayet etme.

Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi. . Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım. Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin. Tek bir hayatınız var ve birgün sona eriyor. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz. ''

Emma Bombeck kanserden ölmeden hemen önce kaleme alınmış.

çok_mutlu:) 10-12-2009 12:38 PM

Cevap: hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer...

çok güzel bir yazı şu anda herşey elimizdeyken hiç birşeyden ümit kesmememiz gerektiğini çok iyi anlatmış:)sevgiyle kal iyilik melekleri hep seninle olsun:)O0

genco 10-12-2009 12:55 PM

paylaşımın mükemmel ayşegül.
yaşanılan hayattan haz duymanın bir kez daha farkındalıgını yasattıgın için
teşekkürler.

blissy

bayşegül 10-12-2009 01:49 PM

çok mutlu,genco
begendiğinize çok sevindim
evet bazen kendimizi unutup başkalarını memnun etmek için yaşıyoruz
yada elimizde olanların kıymetini bilemiyoruz
herşeyi olduğu gibi kabul edip mutlu olmanın tadını çıkarmalıyız...

doris 10-12-2009 02:16 PM

HARİKA BİR PAYLASIM OLMUŞ.. EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK AYSEGÜL.. İYİKİ VARSIN girlhaha

brcuysal 10-12-2009 02:19 PM

inanılmaz bir şey bu tam 10 dakika önce filmin başından kalktım ve birde baktım bu yazı :) filmin adı şimdi yada asla (mutlaka seyretmenizi tavsiye ederim ).o kadar güzel bir filmdiki mutluluk ve hüzünü aynı anda yaşayıp gözyaşlarıma hakim olamadım ben .vede şükrettim hem sağlıklı olduğum için hemde aslında yaşabileceğim daha bir sürü şey olduğu için ,paylaşım için çok teşekkürler O0

doris 10-12-2009 02:28 PM

Alıntı:

brcuysal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 573358)
inanılmaz bir şey bu tam 10 dakika önce filmin başından kalktım ve birde baktım bu yazı :) filmin adı şimdi yada asla (mutlaka seyretmenizi tavsiye ederim ).o kadar güzel bir filmdiki mutluluk ve hüzünü aynı anda yaşayıp gözyaşlarıma hakim olamadım ben .vede şükrettim hem sağlıklı olduğum için hemde aslında yaşabileceğim daha bir sürü şey olduğu için ,paylaşım için çok teşekkürler O0

HEMEN İNDİRDİM FİLMİ İZLİYORUM TAVSİYEN İÇİN SAĞOL super

genco 10-12-2009 02:41 PM

Alıntı:

brcuysal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 573358)

KSİNLİKLE MÜTHİŞ BİR FİLM.

aybükem 10-12-2009 03:46 PM

ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim956k

Sultan 10-12-2009 04:12 PM

canım benim çok güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlıky789

bayşegül 10-12-2009 04:29 PM

canlarım okuduğunuz için gözlerinize sağlık..8977
herkese tek tek cevap yazmak istedim ama çoklu alıntı yapamadımağla2
begenmiş olmanız beni sevindirdikrzm67

gunesim 10-12-2009 04:55 PM

çok güzel bir paylaşımdı teşekkür ederim. filmide akşam eve gidince izliycem.

Elektra 10-12-2009 05:29 PM

Hmm gerçekten çok hoş.. Emeğine sağlık tatlım...alk78

darkdays 10-12-2009 07:48 PM

çok güzel bir paylaşım olmuş filmi izliycem simdide netten :)

janwayjan 10-12-2009 07:55 PM

İkinci bir yaşam yada reenkarnasyon yok herşey bittigi zaman her şey bitmiş olacak hayattan ne istiyorsak vermesini beklemek yerine gidip almak gerek her saniye degerli bunu bize hatırlattgın için teşekkürler .. Click adında harika bi film var hayatta sahip oldugumuz şeylerin degirini bilmemiz gerektigi gerçegini anlatıyo çok eglenceli başlıyo yavaş yavaş dram başlıyo izlerken bazı sahnelerde salyasümük aglayabilrsiniz tedarikli olun yanınıza bi paket pecete alın . ama sonu mutlu bitiyor filmin kahramanı na ikinci bi şans veriloyor.. lakin bu ikinci şans sadece filmlerde oluyor .. izlemeye deger. http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/c/Click.jpg

Elektra 10-12-2009 08:00 PM

Alıntı:

janwayjan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 573438)
İkinci bir yaşam yada reenkarnasyon yok herşey bittigi zaman her şey bitmiş olacak hayattan ne istiyorsak vermesini beklemek yerine gidip almak gerek her saniye degerli bunu bize hatırlattgın için teşekkürler .. Click adında harika bi film var hayatta sahip oldugumuz şeylerin degirini bilmemiz gerektigi gerçegini anlatıyo çok eglenceli başlıyo yavaş yavaş dram başlıyo izlerken bazı sahnelerde salyasümük aglayabilrsiniz tedarikli olun yanınıza bi paket pecete alın . ama sonu mutlu bitiyor filmin kahramanı na ikinci bi şans veriloyor.. lakin bu ikinci şans sadece filmlerde oluyor .. izlemeye deger. http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/c/Click.jpg

Müslamanlarıın inancına göre 2. bir yaşam var o da ahiret. Ve yine müslümanların inancına göre reenkarnosyon yok. ben bir müslüman olarak ahiret yaşamına yani 2. yaşama inanıyorum fakat reeankarnasyona inanmıyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:57 PM.