yuvarlama Yuvarlama Hazırlama Süresi : 60 dk Pişirme Süresi : 20 dk 4 kişilik Gerekli Malzemeler : 250 gr çiğköftelik kıyma 500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu but 500 gr kırık pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 kg yoğurt 1 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı : * Pirinci yıkayıp süzün ve 10-15 dakika robotta ezin. Pirince kıyma, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Elinizi sıvıyağa batırıp nohuttan küçük köfteler hazırlayın. * Köfteleri tuzlu suda birkaç dakika haşlayıp süzgece alın ve üzerine soğuk su gezdirin. * Bir tencerede kuşbaşı eti kavurun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip tuz serperek pişirin. Haşlanmış nohudu ve köfteleri ilave edip bir taşım kaynatın. * Yoğurdu bir kaseye alıp tuz ve yumurta ekleyerek çırpın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Yoğurdu azar azar yemeğe ekleyin. * Naneyi tereyağında kızdırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:36 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.