Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=319)
-   -   Affetme çalışmalarıyla ilgili birkaç sorum var... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=463626)

imported_Angel 02-02-2010 10:58 AM

Affetme çalışmalarıyla ilgili birkaç sorum var...

Arkadaşlar görüyorum ki birçok yerde affetmenin öneminde sıkça bahsediliyor..
bende bir süredir affetme meditasyonu yapmaktayım..
her meditasyon için hayatıma girmiş olan bir kişiyi seçiyorum..

ama kafama takılan birkaç soru var dusun2
* bu affetme meditasyonları ve çalışmaları sadece hayatımıza girmiş olan ve bizi kızdıracak davranışlarda bulunan gerçek kişilerden mi ibaret ?
(mesela bize yalan söyleyip kazık atan okuldaki sınıf arkadaşımız gibi)

*yoksa ne biliym gerçek olmayan kişileri mesela herhangi bir sebepten ötürü veya hayran kitlesinin can sıkan tavırlarından ötürü gıcık olduğumuz ünlü kişileri de affetme çalışmasına katabilirmiyiz ?

* hatta kimler olduklarını bile bilmediğimiz hayran kitlesini katıp..bir çalışmada bir kişiyi değilde bir topluluğu affedebilirmiyiz ?

* son sorum da şu...affetme çalışmasına bir kişiyi dahil edebilmek için illa o kişinin bizim canımızı sıkacak bir hareket söz veya tavır göstermiş olması gerekiyor mu ? yani örneğin bir hemcinsimi sırf kendimden daha güzel bulduğum için kıskanıyorsam...ancak o kişi bana can sıkıcı bir şey yapmamışsa bana hatalı davranışı olmamışsa..ama güzelliğiyle canımı sıkmaya yetiyorsa..sırf onu kıskandığımdan ötürü onu da affetme çalışmasına sokabilirmiyim ?
(kendi halinde doğal bir şekilde yaşadığı halde herhangi birşeyden dolayı sinir olunan kişiler)

kısacası affetme çalışmalarına alabileceğimiz kişiler kimler olabilir..bunların sınırları nelerdir ?
yani illa gerçek bir kişi olup hayatımıza girmiş olan ve bizi üzecek bir harekette bulunan belli bir kişi mi olması gerekiyor ?

aprilrose 02-02-2010 12:06 PM

Cevap: Affetme çalışmalarıyla ilgili birkaç sorum var...

Alıntı:

imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582326)
Arkadaşlar görüyorum ki birçok yerde affetmenin öneminde sıkça bahsediliyor..
bende bir süredir affetme meditasyonu yapmaktayım..
her meditasyon için hayatıma girmiş olan bir kişiyi seçiyorum..

ama kafama takılan birkaç soru var dusun2
* bu affetme meditasyonları ve çalışmaları sadece hayatımıza girmiş olan ve bizi kızdıracak davranışlarda bulunan gerçek kişilerden mi ibaret ?
(mesela bize yalan söyleyip kazık atan okuldaki sınıf arkadaşımız gibi)

*yoksa ne biliym gerçek olmayan kişileri mesela herhangi bir sebepten ötürü veya hayran kitlesinin can sıkan tavırlarından ötürü gıcık olduğumuz ünlü kişileri de affetme çalışmasına katabilirmiyiz ?

* hatta kimler olduklarını bile bilmediğimiz hayran kitlesini katıp..bir çalışmada bir kişiyi değilde bir topluluğu affedebilirmiyiz ?

* son sorum da şu...affetme çalışmasına bir kişiyi dahil edebilmek için illa o kişinin bizim canımızı sıkacak bir hareket söz veya tavır göstermiş olması gerekiyor mu ? yani örneğin bir hemcinsimi sırf kendimden daha güzel bulduğum için kıskanıyorsam...ancak o kişi bana can sıkıcı bir şey yapmamışsa bana hatalı davranışı olmamışsa..ama güzelliğiyle canımı sıkmaya yetiyorsa..sırf onu kıskandığımdan ötürü onu da affetme çalışmasına sokabilirmiyim ?
(kendi halinde doğal bir şekilde yaşadığı halde herhangi birşeyden dolayı sinir olunan kişiler)

kısacası affetme çalışmalarına alabileceğimiz kişiler kimler olabilir..bunların sınırları nelerdir ?
yani illa gerçek bir kişi olup hayatımıza girmiş olan ve bizi üzecek bir harekette bulunan belli bir kişi mi olması gerekiyor ?

Selamlar,

Sizi duygusal anlamda kızdıran, öfkelendiren, üzen, canınızı sıkan, size öfke, yetersizlik, acıma, korku
duygularını yaşatan herkes için yapabilirsiniz.

Ancak benim önerim önce duygu topraklama çalışmasıyla
öfkenizi (o insana karşı) tam olarak çıkarttıktan sonra affetme çalışması yapın.

Birden bire bir meditasyonla hoop gel ben seni affedeceğim olayı sadece laftan ibarettir.

Önce duygu topraklama çalışmasıyla öfkenizi çıkartmalısınız o kişiden, kişilerden....

Sevgiler,

imported_Angel 02-02-2010 02:08 PM

cevap için teşekkür ederim :)
gerçekten şimdi içim rahatladı...yani herkes için yapılabiliniyor herhangi bir sınır olmadan..işte bu güzel...
bu duygu topraklama dediğiniz şey nedir acaba..ben bu konularda acemiyim de...
affetme çalışmamı da shamanic in açtığı konudaki yeni yıl hediyesi meditasyon mp3üyle yapıyordum..affetme meditasyonu..
bu duygu topraklama denen şeyi yapmadığım için boşa mı gitti şimdi :(

derya hanim 02-02-2010 04:45 PM

Sayet duygu topraklama olmadan olmasaydi meditasyon ozlem hanim bunu mutlaka yazardi .Ben 1 kere yaptim 2 hafta kadar oluyor ,cok basarili gecti .Zaten meditasyon aninda diyor ki 1 kisi ,2.kisiyide affettik bizi uzenleri yani .Bu kendimizde olabiliyoruz ,kiskanclik yaptigin icin kendini affedebilirsin mesela .Sonundada diyorki sigdiramadiklarinizi bir anda toparlayin ,ben oyle yaptim hepsini bir araya topladim .Coook agladim ama o anda .Bomba gibiyim sukurler olsun .Tavsiye ederim

aprilrose 02-02-2010 06:04 PM

Alıntı:

derya hanim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582361)
Sayet duygu topraklama olmadan olmasaydi meditasyon ozlem hanim bunu mutlaka yazardi .Ben 1 kere yaptim 2 hafta kadar oluyor ,cok basarili gecti .Zaten meditasyon aninda diyor ki 1 kisi ,2.kisiyide affettik bizi uzenleri yani .Bu kendimizde olabiliyoruz ,kiskanclik yaptigin icin kendini affedebilirsin mesela .Sonundada diyorki sigdiramadiklarinizi bir anda toparlayin ,ben oyle yaptim hepsini bir araya topladim .Coook agladim ama o anda .Bomba gibiyim sukurler olsun .Tavsiye ederim

Herşeyin bir aritmetiği vardır hayatta, duyguların da..

Bir duyguyu yok etmeden, yerine başka bir duygu koyabilir misiniz ?

Siz koyabildiniz mi hiç ?

Tekrar düşünün lütfen. İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin olur mu ?

Teşekkürler,

Kaleli55 02-02-2010 06:16 PM

Toptancı fikrini gerçekleştirme olanağı güç gibi gözüküyor. En azından benim için. Sanırım en çok rahatsız edenden başlamalı. Ben başka bir şey sormak isterim. Aynı kişinin rahatsızlık vermeyi tekrarlaması halinde bağışlama yolunu her defasında denemeli mi.. Bunu yazarken başka çare olmadığını da biliyorum..))

imported_Angel 02-02-2010 09:02 PM

Alıntı:

Kaleli55 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582374)
Toptancı fikrini gerçekleştirme olanağı güç gibi gözüküyor. En azından benim için. Sanırım en çok rahatsız edenden başlamalı. Ben başka bir şey sormak isterim. Aynı kişinin rahatsızlık vermeyi tekrarlaması halinde bağışlama yolunu her defasında denemeli mi.. Bunu yazarken başka çare olmadığını da biliyorum..))

evet bu da çok önemli bir soru...üzerinde affetme çalışması yapılan insana karşı tekrar kötü duygular beslediğimizi farkedersek tekrarlamak gerekiyormu acaba ?
tam da bugün bu duyguyu yaşadım..affettiklerim arasındaki bir kişi hakkında...

derya hanim 02-02-2010 10:09 PM

Alıntı:

aprilrose Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582373)
Herşeyin bir aritmetiği vardır hayatta, duyguların da..

Bir duyguyu yok etmeden, yerine başka bir duygu koyabilir misiniz ?

Siz koyabildiniz mi hiç ?

Tekrar düşünün lütfen. İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin olur mu ?

Teşekkürler,

Ben kimseyi yanlis bilgilendirmiyorum.Sitede verimli bir calisma var .Ozlem hanimin meditasyonu .Tavsiye ederim .Hic durmayin bence arkadaslar .Faydasini goreceksiniz .Ben aritmetikten anlamam anlamadigim konularada girmem ,gireceksemde yada cok bilgiliysem sitede baslik atarim ve herkese ogretmeye calisirim.

aprilrose 03-02-2010 09:41 AM

Alıntı:

derya hanim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582416)
Ben kimseyi yanlis bilgilendirmiyorum.Sitede verimli bir calisma var .Ozlem hanimin meditasyonu .Tavsiye ederim .Hic durmayin bence arkadaslar .Faydasini goreceksiniz .Ben aritmetikten anlamam anlamadigim konularada girmem ,gireceksemde yada cok bilgiliysem sitede baslik atarim ve herkese ogretmeye calisirim.

Evet görüyorum anlamadığınızı ve bilgili olmadığınızı :)))
Ben de tam onu diyordum işte.......

Hala hiç bir şey anlamamışsınız söylediklerimden.

Ben özlem hanımın yaptırdığı affetme meditasyonuyla ilgili
yanlıştır yapılmamalıdır demiyorum ki ????

Sadece insanın birini affetmeden önce öfke duygularından
kurtulması lazım diyorum.. Bunun içinde duygularını topraklama çalışması
yapmalı veya EFT. Sonraki aşamada bu meditasyon harika olur.

UMARIM ANLADINIZ, ANLATABİLDİM !!!!

frezya 12-10-2010 06:05 PM

Ben de affetme meditasyonu yapmak istiyorum.Affetme meditasyonu yapıp kişiyi affedince zaten ona olan öfkemiz geçmiş olmaz mı?Ve duygu topraklama çalışması nedir?Bu konuda bilgi verir misiniz lütfen,ben arama bölümden baktım ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

sweeet 18-01-2012 08:17 PM

Topraklama ile ilgili örnek bir çalışmayı burada bulabilirsiniz:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...yi-akitma.html

frezya 03-02-2012 03:05 AM

Meditasyonlar için günde en fazla 1 ya da 2 tane yapılmalıdır diye,belli bir sınır var mı arkadaşlar?Gün içinde affetme meditasyonunu 2 kez ayrı kişiler için yapabilir miyiz?

frezya 03-02-2012 08:04 PM

Bir fikir biir fikir.Meditasyon yapıcam sizi bekliyorum:)))

firidin 04-02-2012 12:14 AM

burdayım,ne zaman?

sweeet 04-02-2012 08:24 PM

Alıntı:

frezya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819459)
Meditasyonlar için günde en fazla 1 ya da 2 tane yapılmalıdır diye,belli bir sınır var mı arkadaşlar?Gün içinde affetme meditasyonunu 2 kez ayrı kişiler için yapabilir miyiz?

Sevgili frezya bence sayısını abartmadan yapabilirsin. 2-3 olur. Sabah akşam yapılan çalışmalar var. Önemli olan sana hissettirdiği etki olacaktır. Sabah ve akşam olarak iki farklı saatte aynı gün için de farklı kişiler için affetme meditasyonu yapabilirsin.

Genele hitap eden affetme çalışmaları da var mesela şöyle cümlelerin geçtiği "hayatımda bana olumsuzluk yaşatan herkesi ve kendimi affediyorum" gibi. Bence genele hitap eden meditasyonlar hem bilincimizde hem de bilindışımızda yer alan engellerin üstesinden gelmek için faydalı.

frezya 04-02-2012 08:33 PM

Alıntı:

firidin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819550)
burdayım,ne zaman?

Ayy kusura bakmayın,ben onu kastetmemiştim,yani cevap bekliyorum manasında yazmıştım:)
Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819585)

Sevgili frezya bence sayısını abartmadan yapabilirsin. 2-3 olur. Sabah akşam yapılan çalışmalar var. Önemli olan sana hissettirdiği etki olacaktır. Sabah ve akşam olarak iki farklı saatte aynı gün için de farklı kişiler için affetme meditasyonu yapabilirsin.

Genele hitap eden affetme çalışmaları da var mesela şöyle cümlelerin geçtiği "hayatımda bana olumsuzluk yaşatan herkesi ve kendimi affediyorum" gibi. Bence genele hitap eden meditasyonlar hem bilincimizde hem de bilindışımızda yer alan engellerin üstesinden gelmek için faydalı.

sweetim sağol,ben de öyle düşünmüştüm sabah akşam ya da gece en fazla 2 kişi için 2 kez yapayım diye düşünmüştüm,bir de sizlere sorup fikirlerinizi almak istedim.Öncelikle eft lerimi bitirdim,şimdi kişiye özel affetme meditasyonları yapıyorum.Daha sonra genelleştiririm.Kökten çözüm olsun istedim girlhaha İyi ki varsınız sizler.

sweeet 04-02-2012 08:49 PM

Bilinçaltı temizleme meditasyonu denk geldi forumda metni vardı sadece okudum. Çok kapsamlı bir çalışmaydı. Birden çok konuyu içeriyordu. Yine sesli meditasyonlardan birinde işte bilinçaltının evine giriyorsun orada bir olay görürsen beyaz balona koyup gökyüzüne salıveriyorsun. Daha sonra odaya ya da evin içine tekrar bakıyorsun. Orada iki olay görme şansın var o mantıkla yola çıkarak bir meditasyonda iki ayrı kişi için bile affetme çalışması yapılabilir. Ama bu ne acele canım. Ağır ağır, tek tek affetmeyi seçiyorum. :))

O bahsettiğim kapsamlı meditasyonun linki:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...editasyon.html

frezya 14-02-2012 07:51 PM

Arkadaşlar,affetme meditasyonu yaparken bir kaç gündür,lisede arkadaşlarla oturup,bir şeyler içtiğimiz bir kare geliyor aklıma,düşünüyorum düşünüyorum o gün öyle önemli bir şey yaşamadım.Bugün yine affetme meditasyonu yaparken gözümün önüne çooktaaan unutmuş olduğum bir kaç olay geldi yine.Bir de konuyu nereye açacağımı bilemedim,bir arkadaşım vardı insanları kullanmayı çok severdi,yıllardır görüşmüyoruz şimdi düşününce bile bile kendimizi mi kullandırmışız bi kaç arkadaş diye düşünüyorum.Hayatımın bir kaç döneminde daha böyle kişiler oldu tabi çıkardım hayatımdan ya da çıktılar bir şekilde,Acaba o zamandan kalma bi kendini değersiz hissetme duygusu,kendine güvensizlik v.s oluştu da o yüzden mi sürekli gözümün önüne geliyor.Yoksa meditasyon yaparken derinlerde kalan blokajlarım mı su yüzüne çıkıyor?Fikri olan var mı?

bluegirlx 16-02-2012 02:03 PM

evet çıkıyor..önce kendini affetmeni öneririm..kendine yaptığın haksızlıklardan dolayı affet..boşa harcadığın zmanlar için..ve ertelediğin isteklerin için..ortamlarda maske takmak zorunda kalmış olabilirsin..aslını saklamak zorunda kaldığın zamanlar için kendinden özür dileyerek başla..sanırım bize en büyük haksızlığı kendimiz yapıyoruz..sevgiler..

bluegirlx 16-02-2012 02:17 PM

bu arada internette gezerken şimdi bir olumlamayla karşılaştım..karmamızı temizlemek için gayet güzel ..

Geçmiş yaşamlarım boyunca getirdiğim, hatırladığım ya da hatırlayamadığım tüm tıkanıklıkları bu anda ışık hızıyla açmaya niyet ediyorum. Bana yaşattıklarınız için sizlere teşekkür ediyorum ama o yaşanılanlar o bedene aitti. Artık ne sizin ne de benim bu acıyı çekmemize gerek kalmadı. Bu yaşamıma kadar getirdiğim tüm ilişkilerimin şifalanmasını seçiyorum. Kendimin şifalanmasını seçiyorum. Bütünde oluşturduğum tıkanıklıkların şifalanmasını seçiyorum.''BEN BİZE'' teşekkür ediyorum hiçbir zaman birbirimizi yalnız bırakmadığımız için .Şükürler OL-SUN.♥

azraist_24 16-02-2012 07:32 PM

Affetmek, Karşınızdaki kişiye hak vermek anlamında değildir! Affetmek, O kişileri bırakıp kendine dönmek demektir...

Birine karşı olumsuz duygular beslediğinde enerjin dışa dönüktür; affettiğinde ise enerjin sana doğru geri akacaktır.
İnsanlara bakıyorum! Affetmenin, karşılarındaki insanla uzlaştıkları anlamı taşıdığına dair bilinç geliştirmişler. Bu düşünce onları farkında olmadan kendilerinden uzaklaştırıyor.

Enerjileri bu yüzden hep dışa dönük durumda ve kendilerini sebepsiz yere yorgun hissediyorlar!

Yaşam insanlara o günlük bir acı yaşatıyor, ama insanlar o acıyı yıllarca taşıyarak hayatlarını alt üst ediyorlar ve sonra da yaşama isyan ediyorlar. Duygulara dikkat edin, demiştim. Onlar gelip geçicidir çünkü… onları asla sahiplenmeyin. Onları sahiplendiğinizde bütün enerjinizi sahiplendiğiniz duyguya yüklemiş oluyorsunuz ve duygu sizden uzaklaştığında enerji de boşa gitmiş oluyor! Bunu kendinizde izleyebilirsiniz!
Aşk bir duygudur ve asla kalıcı değildir, demiştim. Aşk-a yoğun enerji katar insanlar ve bir zaman sonra aşk ellerinin altından kayıp gider; O zaman hayal kırıklığına uğrarsın. Enerjin de Aşk ile birlikte uçup gitmiştir çünkü.
Ben sana âşık olma demiyorum, ol; ama Aşk-ı sahiplenme! En gerçekçi aşk kimseye ihtiyacın olmadığında ortaya çıkar. Birisi içindeki boşluğu dolduracak diye aşk peşinde koşmak senin beklentilerini kısa sürede karşılar ve sonrasında hüsrana uğrarsın. Şimdiye kadar olduğu gibi!
Ve sonra kadere, dünyaya, hayata isyan edersin. Onları uzun yıllar asla affedemezsin. İsyanın her geçen gün büyür.
Oysa:
Affetmek senden çok şey götürmez; Tam Aksine O, Kendine Verdiğin En Büyük Armağandır.
Sen affettiğinde hep karşı tarafın haklı çıktığına dair inancınla yaşamaya devam ediyorken yaşamdan çok şey kaçırıyorsun. Bu anı, gerçek yaşamı kaçırdığının farkında değilsin. Onu kendine verdiğin bir armağan olarak gör! Bütün geçmişini kendine zindan etmene izin verme!

Sen izin verdiğin için enerjin düşüktür! Sen izin verdiğin için hayatın çoğu zaman karanlıktır. Oysa senin dünyayı aydınlatacak kadar muhteşem bir enerjin var!

Enerjini kendine dönük kullan! Zihnin ve yüreğinle “nasıl daha mutlu olabilirim” diye düşün. Düşünce gücünü gereksiz şeylere harcama. Senin boşa harcayacak ne vaktin ne de enerjin var!
Kendi potansiyelinin farkında olmayan insan yaşamın da farkında değildir.
Her şeyi bırak akıp gitsin, süzüle süzüle… Bunu yapmak o kadar zor değildir; esnek ol; su gibi… Bırak bütün olumsuzlukların akıp gitsin.

Bunu başaramıyorsan sana yardımcı olmak adına küçük bir uygulama yapabilirim:

Lavabonun başına git ve suyu aç hafifçe… Bırak su aksın; suyun sesine odaklan sadece… Sonra alnının tam ortasında küçük bir deliğin olduğunu hayal et zihninde ve başını bu şekilde lavaboya, öne doğru eğ.
Gözlerin kapalı kalsın. Zihnindeki olumsuz, sana acı katan her duyguyu tekrar düşün. Onları sert bir kalıp haline getir. Küçük mercimek taneleri şeklinde düşleyebilirsin. Acıları mercimek olarak resmet zihninde ve onları beyninin içinde gör! Hepsini bir araya topla ve sırala peş peşe… Asker gibi sıralı duruyorlar… Başın hala eğik durumda, su usulca akıyor… Ve mercimek tanelerini hareket ettir. Onlara komut ver; Unutma komutan sensin! Alnının ortasındaki deliğe doğru yavaşça ilerliyorlar görüyor musun?
Şimdi alnının ortasındaki deliğe kadar geldiler ve senden dışarı çıkmak için izin istiyorlar. Bunu gör zihninde! Ve şimdi onlara izin ver. Bırak akıp gitsinler lavabonun içine doğru; suyun sesini dinle ama gözlerini açma… Mercimek taneleri su ile birlikte kayboluyorlar… Zihninin içinde son birkaç tane kaldı. Onlar da şimdi lavaboya atladırlar.
Ve su son mercimek tanelerini de aldı götürdü. Su biraz daha aksın, mercimek taneleri lavabonun içinde artık gözükmüyorlar ve su onları çok uzağa götürdü; gözden kaybolduklarını gör!
Şimdi beyninde bir boşluk olmalı. Alnındaki deliği kapat ve beyninin üst tarafına bir delik aç sonra da güneşi hisset. Tam tepende. Sarı ışık saçıyor ve o ışın taneleri beynindeki delikten içeri doğru girerek beynindeki boşluğu dolduruyorlar. Bu tatlı sıcaklığı hisset. Ve suyun sesine tekrar dön. Gözlerini açma… Su akıyor… kısa bir süre dinle bu sesi ve sonra gözlerini tekrar aç… Musluğu kapatabilirsin.
Seni mutsuz eden her şey beyninden dökülüp gitti az önce…
Sen izin verinceye kadar da beyninde yer etmeyecek!

Unutma sen izin verinceye kadar…

Hadi şimdi git ve kendini kucaklayarak tebrik et!

UĞUR KOŞAR

sweeet 16-02-2012 10:27 PM

Alıntı:

Affetmek senden çok şey götürmez; Tam Aksine O Kendine Verdiğin En Büyük Armağandır.
Sen affettiğinde hep karşı tarafın haklı çıktığına dair inancınla yaşamaya devam ediyorken yaşamdan çok şey kaçırıyorsun. Bu anı gerçek yaşamı kaçırdığının farkında değilsin. Onu kendine verdiğin bir armağan olarak gör! Bütün geçmişini kendine zindan etmene izin verme!
Alıntı:

Düşünce gücünü gereksiz şeylere harcama. Senin boşa harcayacak ne vaktin ne de enerjin var!
Cümlelerini okurken birkaç kez altını çizerek okudum. Muhteşem, gerçekten güzel bir yazı bizimle paylaştığın için çok teşekkürler canım. Sevgiler.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 AM.