![]() |
büyük düşünmek “büyük insanlar, dünyayı düşüncelerin yönettiğini görenlerdir” diyen emerson, “iyi veya kötü bir şey yoktur, sadece düşünce onu öyle yapar” diye gözlemde bulunan shakespeare gibi şaşılacak derecede zeki bilgelerden. büyük filozof disraeli’nin şu düşüncesiyle başlayın: “yaşam küçük olmayacak kadar kısa.” büyük düşünmenin büyüsü / the magic of thinking big dr. david j. schwartz başarabileceğine inanırsan başarırsın başarı özgür olmak demektir: endişelerden, korkulardan, hüsrandan, başarısızlıktan kurtulup özgür olmak. başarı kişisel saygı demektir, hayatta sürekli olarak daha çok gerçek mutluluk ve doyum bulmak, hayatı size bağlı olanlar için daha çok şey yapmak demektir. başarı kazanmak demektir. her insan başarı ister. herkes bu hayatın kendilerine verebileceğinin en iyisini ister. inanmak ile bir dağı yerinden oynatabilirsiniz. başarabileceğinize inanarak başarıyı elde edebilirsiniz. inanmak şu şekilde çalışır. inanmak, “kesinlikle-yapabileceğimden-eminim” tavrı, yapmak için gerekli olan güç, beceri ve enerjiyi üretir. “bunu-yapabilirim”e inandığınızda “bu nasıl-yapılır” gelişmeye başlar. “tamam-bir-deneyeceğim-ama-bu-işin-olacağını-sanmıyorum” tavrı başarısızlığı getirir. inanmamak olumsuz bir güçtür. akıl inanmadığında veya tereddüde düştüğünde bu inançsızlığı destekleyici sebepleri çekmeye başlar. birçok başarısızlığın sorumlusu tereddüt, inanmamak, bilinçaltının başarısız olma, gerçekten başarılı olmayı istememe düşünceleridir. endişeleri düşünürsen başarısız olursun. zaferi düşünürsen başarılı olursun. lidere saygı duymak iyidir. ondan öğrenin. onu gözleyin. onu inceleyin. ama ona tapmayın. kişi kendi düşüncelerinin ürünüdür. büyük düşünün. termostatınızı ileriye ayarlayın. başarınızı, başaracağınıza olan dürüst ve saygılı inançla, atak bir biçimde başlatın. büyük düşünün ve iyi gelişin. inancın gücünü geliştirmek aşağıda inanç gücünü elde etme ve bunu geliştirmeyle ilgili olarak size kılavuzluk edecek üç madde yer almaktadır: 1. başarıyı düşünün, başarısızlığı değil. iş dünyasında, evinizde başarısızlık düşüncesini, başarı düşüncesiyle değiştirin. zor bir durumla karşılaştığınızda ‘kazanacağım’ diye düşünün ‘kaybedebilirim’ diye değil. bir başkasıyla rekabet ederken ‘ben en iyisiyim’ diye düşünün, ‘ben demodeyim’ diye değil. bir imkan doğduğunda ‘yapabilirim’ diye düşünün, ‘yapamam’ diye değil. 2. kendinize hep düşündüğünüzden daha iyi olduğunuzu anımsatın. başarı süper bir zeka gerektirmez. ne de başarıda mistik bir yan vardır. ayrıca başarı şans temeli üzerine kurulmamıştır. 3. büyük düşünün. başarının büyüklüğü inancınızın büyüklüğüyle belirlenir. küçük hedefler düşünüyorsanız küçük başarılar bekleyin. büyük hedefler düşünürseniz büyük başarılar kazanırsınız. şunu da unutmayın. büyük fikir ve planlar çoğu zaman küçük fikir ve planlardan daha kolaydır. actionsmile |
Ynt: büyük düşünmek teşekkürler paylaşım için gerçekten büyük düşünmek çok önemli bir yeti ama çokda zor önemli olanda zoru başarmak ! |
Ynt: büyük düşünmek ben teşkkür ederim.. haklısın zoru başarmamız gerekiyor... ama kendi tecrübelerimden yararlanarak.. asla düşündüğün hedefinle ilgili olarak önüne zor hissini yerleştirme... arzu ettiğinle birleş senin bir parçan gibi davran.. ve bunu şimdiki zamanda yaşa.. geleceğe erteleyerek değil.. yararı olacağına eminim.. b456 başarı : değer bir idealin aşamalı farkındalığıdır.... earl nıghttingale super sevgiler.. |
Ynt: büyük düşünmek ttli3 teşekkürler paylaşım için . gerçekten büyük düşünmek çok önemli ben bir senene öncesine belki daha fazla düşünmenin ve düşündüklerinin ne kadar önemli oldugunun bilimiyordum .bunu ğördümde hissetimde farkına vardıkca .düşündüklerimin nekadar önemli oldugunun gördüm. şimdi düşündüklerime çok dikkat ediyorum.mevlananın dedigi gibi sen düşünceden ibadetsin geri kalan et ve kemik yıgını diyor aslında düşündünde ne kadar dogru oldugu çok güzel anlaşılıyor bizler düşüncelerimiz ve konuşmalarımız yol veriyor .bunun insan farkındalıgı artıkca daha iyi anlıyor. ALIŞKANLIĞI DEĞİŞTİRMEK İÇİN SÖZLERİ DEGİŞTİRİN . SEN VAR OLAN HER ŞEYSİN , DÜŞÜNCELER HAYATIN, GERCEKLEŞEN RÜYALARINLA. SEN OLMAYI ŞEÇTİN HERŞEY SİN . VE SONSUZ EVREN KADAR SINIRSIZSIN herşey güzel yüreklerinizin istedi gibi olsun .sevgilerimle Eğer yenildiğini sanıyorsan yenilmişsindir. Girişmeye cesaretin yoksa girişemezsin. Başarmak ister ama başaramayacağını sanırsan, hiç şüphen olmasın, başaramazsın! Harpte muhabereleri kazananlar, her zaman daha güçlüler veya daha hızlı koşanlar değildir. Er veya geç, başarmış bir kimse, başaracağına inanmış bir insandır. Anonim İçindeki gücü açığa çıkar! İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır; kendisi bilse şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçirebilse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu. Swette Marden |
Ynt: büyük düşünmek ben teşekkür ederim KKaRDeLeNN.. hem unuttuğum bir yazıyı hatırlatarak tekrar motive olmamı sağladığın için.. hemde güzel paylaşımlarınla bunu deteklediğin için.. ark5 sevgiler.. ttli3 |
Cevap: büyük düşünmek Paylaşımı okurken hayalimde lider bir insan belirdi sanki. Sıradan bir insanın yapabilecekleri değil bunlar. Evet büyük düşünüyoruz, düşünmüyoruz değil. Ama ne kadar büyük düşündüğümüzü zannediyoruz? Yaşıyor muyuz, cevher taşıyor muyuz ve en önemlisi büyük olabilmek için bir adım atmış mıyız? Bunları büyüyenlerin kendilerine sorgulaması gerekiyor. Değerli paylaşım için ben de teşekkür ederim, emeğine sağlık. |
Cevap: büyük düşünmek çok güzeell teşekkürler shamanic:) |
Cevap: büyük düşünmek paylaşımlarınız gerçekten çok güzel ve aydınlatıcı çok teşekkürler iyi ki varız ve iyi ki varsınız |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:58 PM. |