Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kuantum Düşünce (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=393)
-   -   GÖNÜLLÜ HİZMETKAR (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=616656)

tolgaasya 30-11-2010 03:11 PM

GÖNÜLLÜ HİZMETKAR

GÖNÜLLÜ HİZMETKAR
Tolga ÇELEBİ

Her insanın, emirlerini sorgulamadan yerine getireceği bir hizmetkarı var. Bir düşünün, istediğiniz her şeyi kayıtsız şartsız yerine getiriyor... Bu hizmetkarın adı, bilinçaltıdır. Her emir, her önerme, her düşünce bilinçaltımıza kaydedilir. İhtiyacımız olduğu anda da karşımıza çıkar. Bilinçaltımız hata yapmaz. Bizim kavrayabileceğimizin çok ötesinde bir kayıt sistemi vardır. Hatta günlük hayatımızda gözümüzden kaçan, fark etmediğimiz bir çok bilgi de oraya depolanır.

Örneğin bilinçaltınıza; ‘dondurma yersem hasta olurum’ şeklinde bir kural yerleştirdiyseniz, dondurma yediğinizde vücudunuzda her şey normalken, birden kendinizi rahatsız hissetmeye başlarsınız. Çünkü bilinçaltı, gönüllü hizmetkârınızdır ve inancınız doğrultusunda verdiğiniz emri yerine getirmek için işe koyulur. Siz bu kuralı değiştirinceye kadar, süreç eskisi gibi devam eder.

Tanıdığım biri; cereyanda kalınca hasta olduğunu söyledi. Bulunduğumuz yerde, karşılıklı iki cam da açıktı ve mekan kalabalık olduğu için müdahale edip kapatamadık. Ertesi gün bu kişi ile telefonda konuştum ve cereyanda kaldığı için hastalandığını öğrendim. Buna kendi kendini gerçekleştiren kehanet diyorlar. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Kendimize has geliştirdiğimiz kurallar, bir süre sonra hayatımızı kısıtlamaya başlar. Bazıları iş bulamayacağına inanır, bazıları iyi bir eş bulamayacağına inanır, bazıları bir yiyecek türünün kendisine dokunduğuna inanır. Dediğim gibi, bu kuralları koyanda biziz, bilinçaltımızın etkisiyle birebir uyanda biziz, sonuçta mutsuz olan da biziz. Kurallarınızı değiştirin, hayatınız değişsin.

Aklınızdan geçen her neyse, düşündüğünüz ve bilinçaltına kaydettiğiniz süre boyunca karşınıza çıkma ihtimalini, o düşünceyi yaşama ihtimalinizi arttırıyorsunuz.

Hayat seçimlerden ibaret. Sabah uyandığımız andan, gece uyuyacağımız ana kadar birçok seçim yapıyoruz. Bu seçimlerin bir kısmı, ufak tefek şeyler. Bir kısmı ise hayatımız etkileyecek kadar önemli. Yaptığımız tüm seçimlerde neyin etkili olduğunu biliyor musunuz? Hayatımıza koyduğumuz yasalar. Çünkü hayat yasalarla ve inançlarla yönetilir. Kendi yasalarınızı oluştururken dikkat edin. Düşüncelerinizi nereye koyduğunuza da dikkat edin. Bilinçaltı vücudumuzun mimarıdır. Biz farkında olmadan tüm hayati fonksiyonlarımız bilinçaltı tarafından yönetilir.

Bilinçaltının tek bildiği şey, emirlerimizi, biz değiştirinceye kadar gerçekleştirmektir. Asla zayıf olduğunuzu düşünmeyin, çok çabuk hasta olduğunuzu düşünmeyin, çabuk yorulduğunuzu düşünmeyin. Düşündüğünüz şeyler, sizi güçlü kılacak tarzda olsun.

aşk kırıntısı 30-11-2010 03:29 PM

Cevap: GÖNÜLLÜ HİZMETKAR

teşekkür ederim arkadaşım...
bunu şu anda okumak o kadar iyi geldi ki ....
kendimi karamsar fikirlerimden hemen sıyırıyorum ve olumlama yapıyorum8977smileydance

Neptün 30-11-2010 03:51 PM

Gönüllü hizmetkar... Evet çok güzel bir tabir olmuş bu. Elinize sağlık.

tolgaasya 02-12-2010 10:19 PM

Rica ederim arkadaşlar.

arca 03-12-2010 12:46 AM

Hizmetkarımız yaptığının karşılığında bizden sadece tek bir şey istiyor... Onun orada olduğunu bilmemizi...
Ellerine sağlık....

tolgaasya 06-12-2010 05:15 PM

Evet, sadece farkında olmamız yeterli...

huzurun kokusu 06-12-2010 06:28 PM

artık bende bilinçaltıma efendisinin ben olduğumu göstermeye başladım ve şu aralar rüyadayım zannediyorum. teşekkür ederim çok güzel bir paylaşım olmuş.

tolgaasya 08-12-2010 01:28 PM

Alıntı:

huzurun kokusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 781931)
artık bende bilinçaltıma efendisinin ben olduğumu göstermeye başladım ve şu aralar rüyadayım zannediyorum. teşekkür ederim çok güzel bir paylaşım olmuş.

TEBRİKLER, senin adına çok sevindim...

Alexandra 08-12-2010 04:27 PM

Saol Tolgacım,
Benim bilinçalımın adı bile var, Libi. Kişileştirme yapınca onunla konuşmanın daha kolay olduğunu farkettiğim için isim taktım. Bu isim de benim hedefimin bir kodlaması aynı zamanda. Böylelikle çifte kavrulmuş iletiyorum fikirlerimi, hedeflerimi.

Ancak önceden yapılmış bazı kodlamalardan kurtulmak zaman alabiliyor.
Azimliyim, kurtulacağım hepsinden:))

tolgaasya 09-12-2010 04:14 PM

Alıntı:

Bluepebbles Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 782229)
Saol Tolgacım,
Benim bilinçalımın adı bile var, Libi. Kişileştirme yapınca onunla konuşmanın daha kolay olduğunu farkettiğim için isim taktım. Bu isim de benim hedefimin bir kodlaması aynı zamanda. Böylelikle çifte kavrulmuş iletiyorum fikirlerimi, hedeflerimi.

Ancak önceden yapılmış bazı kodlamalardan kurtulmak zaman alabiliyor.
Azimliyim, kurtulacağım hepsinden:))

Güzel bir yöntem, harikasın gerçekten. Acaba bende de işe yararmı. bir düşünelim bakalım, isim ne olmalı...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:09 PM.