Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kuantum Düşünce (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Çift Yarık Deneyi (Video) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=464120)

ComRad3 11-03-2010 11:17 AM

Çift Yarık Deneyi (Video)

Dailymotion - CIFT YARIK DENEYI - Bilim ve Teknoloji Kanalı

eski 11-03-2010 11:57 AM

Cevap: Çift Yarık Deneyi (Video)

gerçekten çok ilginç. yani elektronlar sadece biz beklentide olduğumuz için bu şekilde davranıyor diyebilir miyiz? izlemeyi, beklentileri bir kenara bıraktığımızda olayların akışı değişir mi demek oluyor bu? yoksa fizikle başka bir açıklaması var da ben mi yanlış anladım?

Yakut_21 11-03-2010 12:44 PM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589015)
gerçekten çok ilginç. yani elektronlar sadece biz beklentide olduğumuz için bu şekilde davranıyor diyebilir miyiz? izlemeyi, beklentileri bir kenara bıraktığımızda olayların akışı değişir mi demek oluyor bu? yoksa fizikle başka bir açıklaması var da ben mi yanlış anladım?

bende öyle anladım ama gerçekten çok ilginç yani elektronların gözlendiğinde farklı davranmasının ya da insan aklına göre beklendiği gibi davranmasının açıklaması ne olabilir kiooo67o zaman ben şunu anlarım ki insan sadece görmek istediğini görüyo (öyle olması gerektiğini sandığı için) ve bişey isterken aslında farkında olmadan sonucunu biliyodusun2

nazendem 11-03-2010 02:48 PM

dusun2çok ilginç gerçekten

bluegirlx 11-03-2010 05:38 PM

bu bir mucize....gözlenmek nasıl olurda bir kuralı değiştirebilir..lütfen her hareketimize dikkat edelim..bunu anladığımız zaman ışığa ulaşacağız..herşey bizi duyuyor..

vitamin61 11-03-2010 06:00 PM

biraz daha açıklar mısınız

YESHAPPY 11-03-2010 06:24 PM

Durup düşünmeye sevkediyor gerçekten. Gözlemlerimin sınırlarından uzaklaşmak için birşeyler yapmaya karar verdim net olarak. Teşekkürler.

vitamin61 11-03-2010 06:25 PM

ben tam olarak anlamadım

ComRad3 12-03-2010 03:19 PM

bu deneyden şu sonucu çıkardım ben .

siz herşeye olumlu yönden bakarsanız olaylar olumlu yönde gelişir.çünkü olaylar sizin bakış açınıza göre değişebilir. Kuantum Düşünce'yi biraz kurcalarsak daha iyi anlarız.

MuminOKAN 12-03-2010 08:37 PM

bir kaç video da benden :) Dailymotion - 8:8 What The Bleep Do We Know - Down The Rabbit Hole (2006). - une vidéo Hi-Tech et Science

http://muminokan.blogcu.com/Film+-+Belgesel

vitamin61 12-03-2010 08:50 PM

bu ingilizce ama...

MuminOKAN 12-03-2010 08:59 PM

bloguma ait linkte de bir çoğu var. oradan da inceleyebilirsiniz.

vitamin61 12-03-2010 09:16 PM

hep ingilizce:)

eski 13-03-2010 12:09 AM

aslında matrixe hükmedin kitabında da okumuştum her madde temelde elektronlardan oluşuyor sadece biz orada öyle birşey olduğunu düşündüğümüz için orada var olabiliyorlar diye hatta elimizin sadece enerjiden olduğunu düşünürsek duvarın içinden bile geçirebiliriz gibi bişeyler diiyordu bir türlü inanamıyorum sanırım animasyon değilde gerçek deney olsa ancak inanıcam bunlar mümkünse biz ne zaman bu kalıplara giripte içinde kaldık böyle

bluegirlx 13-03-2010 12:20 AM

martı kitabını okudunmu pekii..martılar kadgalardan duydukları kadarıyla uçamıyacaklarını zannediyorladı..çünkü kargalar öyle öğretmişti..biri hariç..junoton martıı..

eski 13-03-2010 12:22 AM

okumadım ama araştırıcam =)) olumlu şeyler duymaya hep ihtiyacımız var sanırım teşekkür ederim paylaşımın için

doremifasolasi 13-03-2010 02:50 AM

kuantum felfesede şüpheciler gurubunu haklı çıkarıyor sanrım ne dersiniz?
ya da nihilistleri?
belki de herkesi...
orhan gencabay da bu konuya değinmmişti.
music45
haklısın
haklı
bence sen de haklısın.:)
guitar

bluegirlx 13-03-2010 11:59 PM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589385)
okumadım ama araştırıcam =)) olumlu şeyler duymaya hep ihtiyacımız var sanırım teşekkür ederim paylaşımın için

tabiki herzaman..umarım kitabı bulursun çok eski bir kitap.

YESHAPPY 15-03-2010 02:02 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589383)
martı kitabını okudunmu pekii..martılar kadgalardan duydukları kadarıyla uçamıyacaklarını zannediyorladı..çünkü kargalar öyle öğretmişti..biri hariç..junoton martıı..

almam gereken bir kitap daha y789 Teşekkürler

doremifasolasi 15-03-2010 07:10 PM

vitamin videoyu izledin mi?

doremifasolasi 15-03-2010 07:18 PM

şimdi tekrar izledim ve edindiğim izlenimleri paylaşıyorum
1-oraya bir kamera koyuyorsun aradaki etkileşimi hesaba katmalısın o maddeciğin farklı davranması deneye farklı bir değişkenin girmesi olabilir.
2-bu deney na zaman daha ilginç olur? söyleyeyim:o gözü yerleştirdiniz ve maddecik bir öyle, bir böyle davranıyorsa o zaman ilginç olur.
3-daha da ilginç hale gelebilir deney onu da söyleyeyim: o gözü maddeciğe doğrultup tes çevirebilir ve sonuca bakarsınız birinde dalga diğerinde bilye gibi davranıyorsa işte en ilginci o olur ufaklık bizimle dalga geçiyor dersiniz.

doremifasolasi 15-03-2010 07:25 PM

Alıntı:

vitamin61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589335)
hep ingilizce:)

sayın vitamin biri hep ingilizce türkçe olanlar diğer linkte hep ingilizce değil yani.

ayrıca senin için deneyi özetleyim:
küçücük bir madddeciğin deneyde düzeneğe kamera yerleştirince davranış değiştirdiği iddaa ediliyor ama bence deney değişiklikler yapılarak tamamlansaydı daha etkili olurdu.
idea3

ComRad3 15-03-2010 08:02 PM

Benim kafama takılan bir soru var.madem kimse bakmayınca dalga gibi savranıyor. siz farkında değilken biri başınıza birşey atıp arkasını dönerse başınıza çarpmayacak mı. ses gelmeyecek mi.

kuantum fiziğinin işi zor. çünkü hep zor sorular soruluyor.

vitamin61 15-03-2010 08:12 PM

doremifasolasi ben bunu kastetmiştim ingilizce derken...

doremifasolasi 16-03-2010 11:23 PM

Alıntı:

vitamin61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 589972)
doremifasolasi ben bunu kastetmiştim ingilizce derken...

orada iki link var mimin okanınkiler ingilizce deği girdiğinde en altta kuantumla ilgili var, alt yazılı olan var vs.

eski 16-03-2010 11:35 PM

Alıntı:

Benim kafama takılan bir soru var.madem kimse bakmayınca dalga gibi savranıyor. siz farkında değilken biri başınıza birşey atıp arkasını dönerse başınıza çarpmayacak mı. ses gelmeyecek mi.

kuantum fiziğinin işi zor. çünkü hep zor sorular soruluyor.

çocukken izlediğimiz çizgifilmlerde de olurdu hani. kedi aslında uçurumun üstünde durmaktadır ama uçurumun üstüne geldiğimi farketmeden düşmez. ya da avcı uçurumun üstüne geldiğinde tavşanın oyununa geldiğini farkeder yüzü eşek suratına dönüşür ve düşer.

çizgifilmlerde bize bişeyleri kabul ettirmeye mi çalışıyorlardı aslında? uçurumun olduğunu farketmediği sürece durur, farkediyorsa aptaldır ve düşer

bluegirlx 27-11-2010 09:01 PM

arkadaşlarr..bu deneyi çevrenizde kuantuma inanmayan yakınlarınıza izletirseniz belki görüşleri değişebilir..

Neptün 27-11-2010 09:19 PM

Off harika harika harikaaa! İnanılmaz bir şey.

arca 28-11-2010 12:18 AM

Bakış açısı nasıl kolay değişebilir arkadaşlar bilen var mı?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:27 AM.