![]() |
Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Bugün bir arkadaşım müthiş bir fikir verdi.Kitabı defalarca okumanın yanında yazıp facede de paylaşsana hem kalıcı olur hem bizde faydalanırız dedi.Bende forumda da yazmaya karar verdim:))) |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) İlk önerimiz :) "Popülerliğim,mutluluğum ve değerim insanlarla ilişki kurma yeteneğime bağlı" sözünü kendi kendinize defalarca tekrarlayın... |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) İkinci önerimiz: Eleştirinin tıpkı posta güvercinlerine benzediğini ve bir gün mutlaka eve döneceğini unutmayalım.Yanlışlığı düzeltmeye kalkışacağımız veya suçlayacağımız kişinin kendini savunacağı ve karşılığında bizi suçlayacağını ya da nazikçe 'Başka nasıl davranabilirdim,anlayamıyorum' diyebileceğini aklımızdan çıkarmayalım. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Üçüncü önerimiz: Birini azarlama ya da eleştirme duyduğumuzda cebimizden bir beş dolar çıkarıp paranın üzerindeki Lincoln'ün resmine bakalım ve 'Eğer Lincoln benim yerimde olsaydı ne yapardı?' diye düşünelim. Bunun 5 TL ve Atatürk'lü olanı bize daha uygun sanki :)) |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Dördüncü önerimiz: Tanrı bile insanı son gününe kadar yargılamaz.O halde biz neden yargılayalım. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) veeeeeeeee ilk prensibimiz:)) ELEŞTİRMEYİN,KINAMAYIN VE ŞİKAYET ETMEYİN. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Sahip olduğum en değerli niteliğin, insanlarda çalışma isteği uyandırabilme ve onların çoşkuyla çalışmalarını sağlama yeteneği olduğunu biliyorum ve bunu onları yüreklendirmek, takdir etmek için kullanıyorum. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Bahse girerim evden kaçan kocalara ya da kadınlara dair bir araştırma yapılsa 'Takdir Edilmeme' nedeni çıkar. Eşlerimizi öyle güveniyoruz ki onlara beğenilerimizi söylemeyi ve takdir etmeyi unutuyoruz. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) Bu cümleler çok hoşuma gitmişti:)) Bayan eşine daha iyi bir eş olabilmek için 6 şey söylemesini istiyor.Eşi sabaha kadar düşünme süresi istiyor.Eşinin sözleri: "Dürüst olmak gerekirse değiştirmesi gereken altı tane şeyi rahatlıkla söyleyebilirdim.Ama Tanrım, o da benim değiştirmem gereken binlerce şey söyleyebilirdi.Bu nedenle bir şey söylemedim.Ertesi sabah erkenden kalktım,çiçekçiyi arayarak karım için altı tane gül sipariş ettim.Üzerine de 'Değiştirmeni,istediğim altı şey bulamadım,seni olduğun gibi seviyorum'yazılı bir kart iliştirmesini istedim" İşten dönünce karım gözleri dolu kapıyı açtı Kendisi istediği halde onu eleştirmediğim halde son derece mutluydu. |
Cevap: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı kitabından:)) güzel paylaşım teşekkürler... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:41 AM. |