Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kendine Güven (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=243)
-   -   kendine guven (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=625624)

ny10 28-02-2016 05:24 PM

kendine guven
 
Merhaba.ben kendine guven ego guclendirici sosyallik artitirici topluluk karşısinda konusma telkinleri dinliyorum.ama niyetim varki yalniz kendine guven telkinleri dinleyim.sizce dinlersem etkileri nasil olur.

esenertem 12-03-2016 11:11 PM

Cevap: kendine guven
 
Simdiden teşekkür ederim.

KıpçakBeyi 13-03-2016 02:17 PM

Cevap: kendine guven
 
Genelde bu üç telkin beraber dinlenildiği zaman daha çok işe yarıyor.Bunun nedeni ise kişinin kendisini güvensiz hissetmesine neden olan kalıpların geçmişte yaşanan bazı olaylarla bağlantılı olması.Mesela geçmişte bir şey yaptınız.İlk okulda andımızı okumaya çıktınız ve okurken heyecanlandınız. Kekelediniz , unuttunuz bir kısmını.Arkadaşlarınız size güldü , hocanız azarladı.Aileniz utanç duydu...Bu sizin içinizde ben suçluyum ben hatalıyım ben yalnışım düşüncesi oluşturdu.Kimsenin önüne çıkmamalıydım düşüncesi oluşuyor.

Aynı şekilde hep azarlandığın , suçlandığın bir çocukluk yaşadıysan bu seni ister istemez kendine daha az güvenli bir insan haline getiriyor.Onaylanma isteği ya yanlış yaparsam ya bana kızarlarsa düşüncesi sende bu şeyi kesin yapamam fikrini ve beraberinde o işi yapmaktan vazgeçmeyi getiriyor.

Sen suçluluk telkini dinlediğinde aslında kendinde öz güvensizlik oluşturan o şey için kendini af ediyorsun.Böylece içinde ki o negatif inanç ve düşünceler yok oluyor.

Birde ister istemez sende bir eziklik varsa (loser edebiyatı) ki mesela hep bastırılan bir çocuksan içine kapanıyorsun ve ezik bizim dilimizle garip oluyorsun.Egon düşüyor.Bir mekana gidilince kola istiyorum diyemiyorsun onlar ne söylerse aynısını istiyorsun.Bireysel seçimlerinden vaz geçiyorsun.Egon sönükleşiyor aslında bu iyi bir şey ama bu egonun nasıl sönükleştiği çok önemli.Sen kendini hakir görerek bunu yapıyorsan aslında kendini aşağılıyorsun.

Aslında bu üçü birbiriyle ilintili.Sadece kendine güveni dinlersen belki sadece bir rahatlama sağlayacak ama asla o durum gerçekte kökeni iyileşmediği için iyileşmeyecek.

Evet tek telkin dinlediğin zaman 80 saat yani 10 gün dinleme ile o durumu değiştiriyorsun.Dört telkin aynı anda dinlediğin zaman ise 40 gün dinlemen gerekiyor ama bu telkinler birbirlerine yardımcı telkinler olduğu için belki direnç göstermeden davranış kalıbının değişmesini sağlıyor.

Eğer yüksek dirençler yaşarsan değil 80 saat belki 240 saat bile yeterli olmayabilir.

ny10 13-03-2016 06:07 PM

Cevap: kendine guven
 
Ben kendimi suclamiyorum ve ezik de degilim yalniz ozguvenim birazcik eksik bence yalniz ego ve kendine guven dinlersem iyi olur.bu gunden itibaren dinleyeceğim.birde Ben bu formu 1 ay once yazmışdim.simdi cevab geldi.

KıpçakBeyi 13-03-2016 07:04 PM

Cevap: kendine guven
 
Alıntı:

ny10 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 857531)
Ben kendimi suclamiyorum ve ezik de degilim yalniz ozguvenim birazcik eksik bence yalniz ego ve kendine guven dinlersem iyi olur.bu gunden itibaren dinleyeceğim.birde Ben bu formu 1 ay once yazmışdim.simdi cevab geldi.

Emin misin?Hayatında hiç kendini bir şey için suçlamadın mı.Neden ben şunu böyle yaptım dediğin an oldu mu?

Ezik dediysek iyicene loser demedik.Keşke beni öldürseler , testereyle kesseler , tüfekle vursalar keşke yaşamasam filandan bahsetmiyorum.Hayatında hiç eziklik hissettin mi?Arkadaşlarının yanında maddi manevi veya bir nedenden çok utandığın bir durum oldu mu?

Neyse ben konuyu yeni gördüm.Neticede bu yazdıklarımın hepsi bu forumda anlatılıyor.

ny10 13-03-2016 08:38 PM

Cevap: kendine guven
 
bazen kendimi sucladigim ezik gibi hissettigim oluyordu ama hep olmadi

KıpçakBeyi 14-03-2016 01:20 PM

Cevap: kendine guven
 
Alıntı:

ny10 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 857533)
bazen kendimi sucladigim ezik gibi hissettigim oluyordu ama hep olmadi

Mesele zaten senin bu anlara takıntılı veya bağımlı olup olmaman.Eğer geçmişte yaşamıyorsan veya bilinç altının bu olumsuz şeyleri biriktirip senin önüne set yapmamışsa problem yok.Eğer ki bunlar çocukluğuna iniyorsa sıkıntı oluşturabilir çünkü senin için kötü tecrübe hanesine yazılmış bir olaydır.

Bunu da analiz edecek olan sensin.Eğer çorba içmekten korkuyorsan geçmişinde üzerine çorba dökmüş canın yanmış veya aşağılanmışsındır ve çorba içerken hep bir tedirginlik yaşarsın.

Mesela ben geçmişe gereksiz bir şekilde bağımlı olduğumu otuz yaşında fark ettim.Devamlı yanımda taşıdığım ağır bir çanta gibi.(Düşündüm de çekirdek inanç meditasyonundan aklımda kalmış bu cümle y789 )

ny10 15-03-2016 11:15 AM

Cevap: kendine guven
 
Ben ego guclendirici ve kendine guven telkinlerin dinleyecegim.2 ego ve 3 kendine guven telkini yeterlimi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.