![]() |
Mantar ekmekler Mantar ekmekler6 kişilik Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 35 dk. Dış kısımları kıtır, kıtır olmasına karşın içleri yumuşak ve hafif olan mantar ekmekler oldukça da şık görünürler. Hamuruna peynir, şeker ya da baharat ekleyerek her türlü yemeğin yanında servis yapılabilirsiniz. Pişirmek için yapışmayan krem karamel kapları ya da muffin kalıpları kullanabilirsiniz. Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı (ayrıca kalıpları yağlamak için biraz daha) 1 su bardağı beyaz un 2 yumurta 1/2 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 su bardağı süt Yapılışı: - Tereyağını eritin. - Fırını 225 derece ısıtın. Kalıpları yağlayıp her birinin içine biraz un dökün. Unun tüm yüzeylere değmesi için kalıbı çevirin. - Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta ılıklaşan tereyağını yumurta ve süt ile çırpın. unun içine dküp hepsi birbirini tutana dek çırpın. - Hamuru kalıplara paylaştırın. Kalıplara dökerken 2/3'ünü geçmeyin. - Fırında 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha iyice kızarana dek pişirin. Fırından alıp kalıplarından çıkarın. Kenarlarına bıçak sokarak içindeki sıcak havanın çıkmasını sağlayın. Heme servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: ilgi@yemekkeyfi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:10 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.