![]() |
Yulaflı Ekmek Yulaflı Ekmek Mayalı hamurları hazırlarken kullanılan sıvıların soğuk yada sıcak olmaması gerekir. Aksi takdirde maya kabarmaz. Malzemeler: - 2 su bardağı beyaz un - 1/2 su bardağı yulaf ezmesi - 20g yaş maya (küçük paketlerin yarısı) - 1 su bardağı ılık su - 2 yemek kaşığı bal - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 2/3 su bardağı tam buğday unu - 1 çay kaşığı tuz Ayrıca: - üzeri için süt ve yulaf ezmesi Yapılışı: - Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dk. kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin. - Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dk kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almayabilir yada biraz daha eklemek gerekebilir). - Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dk kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hazır olacaktır. - Dikdörtgen bir kek yada ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar 30-35 dk dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin. - Önceden 175 derece ısıtılmış fırında30-35 dk pişirin. Üzerine hafifçe vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir. Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin. - Dilerseniz içine 1/2 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: ilgi@yemekkeyfi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.