Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Yulaflı Ekmek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=492303)

Bluesky24 10-04-2010 05:34 PM

Yulaflı Ekmek
 




Yulaflı Ekmek













Mayalı hamurları hazırlarken kullanılan sıvıların soğuk yada sıcak olmaması gerekir. Aksi takdirde maya kabarmaz.

Malzemeler:

- 2 su bardağı beyaz un

- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi

- 20g yaş maya (küçük paketlerin yarısı)

- 1 su bardağı ılık su

- 2 yemek kaşığı bal

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2/3 su bardağı tam buğday unu

- 1 çay kaşığı tuz

Ayrıca:

- üzeri için süt ve yulaf ezmesi

Yapılışı:

- Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dk. kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin.

- Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dk kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almayabilir yada biraz daha eklemek gerekebilir).

- Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dk kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hazır olacaktır.

- Dikdörtgen bir kek yada ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar 30-35 dk dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin.

- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında30-35 dk pişirin. Üzerine hafifçe vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir. Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin.

- Dilerseniz içine 1/2 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz.



Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: ilgi@yemekkeyfi.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.