![]() |
Parmesanlı Mısır Ekmeği Parmesanlı Mısır Ekmeği 12-16 adet Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk. Bu ekmekler yapıldıkları gün çok güzel oluryorlar. Eğer önceden hazırlamak zorundaysanız folyo ile iyice paketleyip oda ısısında bekletin. Yeneceği zaman 150 derecede 10 dakika ısıtın. Malzemeler: - 1 su bardağı mısır unu - 1 su bardağı beyaz un - 1 paket kabartma tozu - 2 çay kaşığı tuz - 2 çay kaşığı şeker - 1 su bardağı süt - 8 yemek kaşığı sıvıyağ - 8 yemek kaşığı rende parmesan peyniri Yapılışı: - Fırını 200 derecede ısıtın. Muffin kalıplarını yağlayın. - Mısır unu, beyaz un, şeker, kabatma tozu ve tuzu birlikte bir kaba eleyin. Başka bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Yağı ekleyin. Daha sonra bunları mısır unlu karışımın içine döküp karıştırın. - Muffin kalıplarının 3/4 kadarını doldurup kaşığın tersi ile üzerlerini düzleyin. - 20 dakika fırında ısıtılmış fırında pişirin. Üzeri kızarınca alın. - 5 dakika ılıklaşmasını bekleyin. Bir naylon torbaya parmesanları koyun. Her seferinde 3-4 tane muffini torbaya koyup etraflarını parmesanla kaplayın. Ilık servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: ilgi@yemekkeyfi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.