![]() |
Sodalı İrlanda Ekmeği Sodalı İrlanda Ekmeği 1 somun Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 30 dk. İrlanda'nı klasik ekmeği adını kabartmak için soda (karbonat) kullanılmasından alıyor. 1 su bardağı unu tam buğday unu ile değiştirip ayrıca içine kuru üzüm koyarak denemenizi tavsiye ederiz. Malzemeler: - 2 su bardağı beyaz un - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 1 çay kaşığı karbonat - 1/2 çay kaşığı tuz - 3 yemek kaşığı margarin - 1 yumurta - 3/4 su bardağı yağlı süt Yapılışı: - Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. İçine margarini koyup bıçakla keserek una yedirin. Ortasını açıp yumurta beyazı ve sütü koyup tümü birbirine karışana dek yoğurun. - Fırını 175 derece ısıtın. Tepsiyi yağlayın. - Hafif unlanmış tezgaha hamuru aktarıp 10 dakika daha yoğurun. Ekmek somonu formu verip fırın tepsisine aktarın. Üst kısmına bıçakla çarpı yapıp fırına verin. - 30 dakika pişirip ılık servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: ilgi@yemekkeyfi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:49 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.