![]() |
Jambonlu peynirli frittata Jambonlu peynirli frittata 1 porsiyon: 165 kalori 6 porsiyon Hazırlama süresi: 25 dk. Frittata İtalyan tarzı omlete verilen isimdir. Fransız omletinden daha kalındır ve daha uzun süre pişirilir. Malzemeler: - 6 yumurta - 150 gr. Jambon - 1 ad. küçük boy kuru soğan - 1 ad. yeşil sivri biber - 3/4 su bardağı taze lor peyniri - 2 ad. orta boy domates - 1/4 su bardağı çedar peyniri - tuz, biber - 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: - Soğanı, biber ve jambonu küçük, küçük doğrayın. - Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağını koyup iyice kızdırın. Soğan ve biberi atıp çevirerek pişirin. Jambonu ekleyin. Hepsini birlikte biraz daha pişirin - Bu sırada yumurta, lor peyniri ve biraz karabiberi iyice çırpın. Tavada pişen sebzelerin üzerine dökün. Orta ısıda pişirin. Bir spatula ile kenarlarını kaldırıp üstteki pişmemiş yumurtaların alttarafa geçmesini sağlayarak pişirmeye devam edin. - Daha sonra omleti fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Fırının ızgarasını çalıştırıp üst taraf da pişene dek ortalama 2-3 dakika kızartın. - Üzerine domates dilimleri ve rendelenmiş çedar peynirini koyup peynirler eriyene dek piraz daha fırında tutup çıkarın. Sıcak servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:32 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.