![]() |
Portalkal soslu tost Portalkal soslu tost 4 porsiyon 1 adet: 175 kalori Hazırlama süresi: 25dk. Malzemeler: - 8 adet 1 cm. kalınlığındabaton ekmek dilimi - 3/4 su bardağı yağsız süt - 1 tam yumurta - 1 yumurta beyazı - 1 tatlı kaşığı vanilya - 1/2 çay kaşığı tarçın - 1/2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi - 1/2 su bardağı portakal suyu - 1 yemek kaşığı bal - 1 yemek kaşığı mısırunu - 1/2 çay kaşığı tarçın - 1 yemek kaşığı pudra şekeri (istenirse) Yapılışı: - Fırını 225 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. - Bir kasede yumurta, yumurta beyazı, süt, vanilya ve tarçını karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışımın içine sıra ile koyun. Bir yüzü 1 dakika tutup diger yüzü çevirin. İkinci yüz de 1 dakika kaldıktan sonra alıp fırın tepsisine yerleştirin. - ekmeklerin bir yüzü kızarana dek (6 dk. kadar) fırında pişirin. Kızardıktan sonra çevirip arka yüzünü de kızartın. - Bu arada başka bir sos tavasında portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, mısırunu, kalan tarçın ve balı karıştırıp ocakta koyulaşana dek pişirin. Koyulaşıp balonlar oluşmaya başlayınca karıştırarak 2 dakika daha pişirip ateşten alın. - İsterseniz hazırladığınız tostların üzerine pudra şekeri eleyip sıcak portakal şurubu ile birlikte servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:25 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.