![]() |
Makarnalı Tavuk Stroganoff Makarnalı Tavuk Stroganoff 1 porsiyon: 320 kalori 5 kişilik Hazırlık süresi: 25 dk. Pişirilme süresi: 30 dk. Adını 19 yüzyılda yaşamış bir Rus diplomatından alan bu yemekte orjinalinden farklı olarak kırmızı et yerine tavuk kullanılıyor. Malzemeler: - 2 su bardağı doğranmış taze mantar - 1/2 su bardağı doğranmış soğan - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı - 350 gr. kemiksiz tavuk göğüs fleto - 200 gr. krema - 2 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı pulbiber - 1/2 su bardağı tavuk suyu - tuz, karabiber - 4 su bardağı pişirilmiş erişte Yapılışı: - Tavuk göğüsleri ortalama 2 cm.lik küpler halinde doğrayın. - Teflon tavada mantar ve soğanları 2 kaşık yağ ile hızlı hızlı çevirerek yumuşayana dek pişirin. Tavuk küplerini ilave edin. Tavukların pembe rengi gidinceye dek 3-4 dakika pişirin. - Bir kasede krema, un, acı biber, tuz ve tavuk suyunu çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyu koyulaşana dek birlikte pişirin. - Sıcak makarnanın üzerinde döküpservis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:44 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.