![]() |
Jambonlu Fetucini Jambonlu Fetucini 1 porsiyon: 370 kalori 4 kişilik Hazırlık süresi: 25 dk. Pişirilme süresi: 30 dk. Malzemeler: - 150 gr. fetucini - 2 su bardağı dolusu brokoli yada karnıbahar çiçeği - 1 su bardağı doğranmış taze mantar - 1 su bardağı yağsız süt - 2 tatlı kaşığı mısır unu - 2 çay kaşığı hardal - 1/2 su bardağı rende çedar peyniri - 150 gr. ince şeritler halinde kesilmiş jambon (1 su bardağı kadar) - tuz, karabiber Yapılışı: - Fetuciniyi pakettinde tarif edildiği şekilde fakat yağ ve tuz koymadan haşlayın. Pişince suyunu bir tencereye süzün. - Mantar ve brokolileri bu suyun içinde 8-9 dakika haşlayıp, süzün. - Aynı suyun içine jambonları koyup haşlayın. - Bir kasede süt, mısır unu, hardal, tuz ve biberi karıştıp haşlanmış sebzelerin üzerine dökün. Hepsini birlikte suyu koyulaşana dek pişirip üzerine peynirleri ekleyin. Karıştırarak eritin. - Haşlanan jambonları sebzelerle karıştırıp fetucininin üzerine dökün. Karıştırıp servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: Keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:36 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.