![]() |
Hindi Köfteli Makarna Hindi Köfteli Makarna 1 porsiyon: 340 kalori 5-6 kişilik Hazırlık süresi: 30 dk. Pişirilme süresi: 30 dk. Hindi köftelerini bir gece önceden hazırlayıp pişirdikten sonra kapaklı bir kapta buzdolabında bekletebilirsiniz. Malzemeler: - 1 yumurta beyazı - 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek - 1/2 su bardağı rendelenmiş soğan - 2 yemek kaşığı yağsız süt - 1 çay kaşığı kekik - 450 gr. hindi kıyması - 2 su bardağı dilimlenmiş taze mantar - 2 yemek kaşığı mısır unu - 1/3 su bardağı beyaz şarap (yerine sirke de kullanılabilir) - 2 yemek kaşığı taze maydanoz - 4 su bardağı pişirilmiş erişte (makarna da kullanılabilir) - tuz, biber, kimyon Yapılışı: - Bir kapta yumurtayı, ufalanmış ekmeği, soğanların yarısını, süt, kekik, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. - fırın tepsisinin üzerine aliminyum folyoyu serip üzerine köfteleri yerleştirin. 175 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya alın. - Teflon bir tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyup mantarları ve kalan soğanı karıştırarak pişirin.Tuzlayın. Mantarlar yumuşayınca 1 su bardağı soğuk su ile mısır ununu çırpıp üzerine dökün. Suyu yoğunlaşana dek karıştırarak pişirin. - Köfteleri mantarlara ekleyin. Şarap ve maydanozu dökün. Lezzetleri karışana dek 2-3 dakika daha ocakta pişirin. - Sıcak eriştelerin üzerinde servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:20 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.