![]() |
Badem Kaplı Tavuk Badem Kaplı Tavuk 17 adet 1 adet: 55 kalori Hazırlama süresi: 15 dk. Malzemeler: - 400 gr. tavuk göğüs eti - 1/2 su bardağı dövülmüş badem - 1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği - 1 yemek kaşığı kuru maydanoz - tuz, sarımsak tozu - 3 yemek kaşığı yağsız süt Yapılışı: - Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin. - Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın. - Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin. - 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. - Yanında süzme yoğurt ile servis yapın. Notlar: - Bu tarifi partilerde yapabileceğiniz gibi daha büyük parçalar halinde kesip ana yemek olarak da pişirebilirsiniz. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:02 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.