![]() |
Baharatlı Patates Baharatlı Patates 8 porsiyon 1 porsiyon: 80 kalori Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk. Malzemeler: - 2 tatlı kaşığı zeytinyağı - 2 tatlı kaşığı balsamik sirke - 1 yemek kaşığı rende parmesan - 1 yemek kaşığı galeta unu - 2 ad. orta boy patates - 1 çay kaşığı tuzot - 1/2 çay kaşığı karabiber Yapılışı: - Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. - Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin. - Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün. - 210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı. - Patatesler sıcakken servis yapın. Notlar: - İsterseniz yarım su bardağı az yağlı yoğurdun içine küçük bir diş sarmısak ezip, maydanoz ve tuz ekleyerek patateslerle birlikte servis yapabilirsiniz. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:28 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.