Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Barbunyalı Dip (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=492267)

Bluesky24 10-04-2010 05:29 PM

Barbunyalı Dip
 




Barbunyalı Dip













9porsiyon

1 porsiyon:170 kalori

Hazırlama süresi: 25 dk.

Malzemeler:

- 450 gr. haşlanmış barbunya

- 1/2 su bardağı salsa sosu

- 2 ad. kırmızı biber

- 2 ad. yeşil biber

- 1/2 su bardağı süzme yoğurt

- 1 diş sarmısak

- 1 su bardağı doğranmış domates

- 1-2 ad. taze soğan

- 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

- tuz

Yapılışı:

- Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin. Soğuyunca kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

- Salsa sosu ve haşlanmış barbunyaları blenderde iyice parçalayın. Hafifçe tuzlayın. Püre gibi olduklarında derin ve geniş bir kabının dibine dökün. Üzerine doğradığınız biberleri yayın.

- Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın. Bu karışımıda biberlerin üzerine döküp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az iki saat bekletin.

- Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün. Yanında cips yada kesilmiş sebzelerle servis yapın.



Notlar:

- Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun. Fırının ızgara modunda hepsi kıtır kıtır olana dek kızartın. Böylece dip ile yemek için patates cipsinden daha az yağlı ama lezzetli krakerler hazırlamış olacaksınız.

Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.