![]() |
Ispanaklı Dip Ispanaklı Dip 8 porsiyon 1 porsiyon: 135 kalori Hazırlama süresi: 45 dk. Fırınlanmış sarımsağın çok farklı bir lezzeti vardır. Bu sayede fazla yağ kullanmadan herkesin beğeneceği çorbalar ve salata sosları hazırlayabilirsiniz. Malzemeler: - 1 baş sarmısak - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı - 250 gr. donmuş ıspanak - 1/4 su bardağı yağsız süt - 250 gr. az yağlı krem peynir - Doğranmış domates (istenirse) - Acı biber sosu - tuz Yapılışı: - Sarımsağı tanelerine ayırmadan sivri tarafından 1 cm. kadar kesin. Böylece sarımsak taneleri kabuklarından çıkmayacak fakat fırının ısısını içlerine alacaklar. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını döküp alüminyum folyoya sarın. 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. - Dondurulmuş ıspanağı çözdürüp teflon tavada karıştırarak pişirin. Fazla suyunu sıkıp mutfak robotuna aktarın. - Fırınlanmış sarımsakları kabuklarından çıkarıp ıspanakların içine koyun. Süt, acı biber sosu ve tuz ekleyip birbirleri ile iyice karışıp püre olana dek robotta çekin. Krem peyniri ekleyin. - Püreyi küçük bir sos tavasına alıp hafifçe ısıtın. - Servis tabağına aktarıp üzerine isterseniz küp doğranmış domatesler dökebilirsiniz. Yanında kızarmış pita ekmekleri ile servis yapın. Notlar: - pita ekmeklerini 8 parçe halinde dilimleyin. Her dilimi elinizle ortalarından ikiye ayırın. Yağsız bir tepsiye kesik tarafları üste gelecek şekilde teksıra dizin. 175 derece ısıtılmış fırında 8-9 dakika kızartıp her çeşit dip ile servis yapabilirsiniz. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:21 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.