![]() |
Körili Biftek Körili Biftek 1 porsiyon: 320 kalori 4 kişilik Hazırlık süresi: 20 dk. Pişirme süresi: 45 dk. Malzemeler: - 1,5 su bardağı su - 1 adet orta boy havuç, rendelenmiş - 1 adet büyük soğan, rendelenmiş - 2-3 çay kaşığı köri - 2 diş sarmısak, dövülmüş - 3/4 su bardağı kabuklu pirinç - 250 gr. biftek - 1 su bardağı donmuş bezelye - 1 adet domates, küp küp doğranmış - 1 kaşık sıvı yağ Yapılışı: - Kalın tabanlı teflon tavaya sıvı yağı koyup bifteğin iki yüzünü 5 dakika pişirin. Kesme tahtasına alıp hafif soğuyunca küp küp doğrayın. - Aynı tavaya su, soğan, havuç, sarmısak ve köriyi koyup orta ateşte kaynatın. Pirinçleri atıp kapağını kapatın. 40 dakika kadar pişdikten sonra pirinçlerin yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin. - Pirinçler pişip tüm suyu çektiğinde doğranmış biftek, domates ve bezelyeleri ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirip altını kapatın. - Domates salatası ile servis yapın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:48 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.