![]() |
Kayısılı Yulaf Unlu Bar Kayısılı Yulaf Unlu Bar 1 porsiyon: 75 kalori 40 adet Hazırlık süresi: 20 dk. Pişirme süresi: 30 dk. Eğer tatlı bir şeyler atıştırmaktan kendinizi alamıyorsanız, düşük kalorili fakat lezzetli bu kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederiz. Malzemeler: - 1,5 su bardağı tam buğday unu - 1 yumurta - Çeyrek su bardağı kahverengi şeker - 1/2 su bardağı az yağlı yoğurt - 1/4 su bardağı su - 1/4 su bardağı pekmez - 1/4 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı yulaf ezmesi - 3/4 su bardağı ince kesilmiş kuru kayısı - 1/2 su bardağı kuru üzüm - 1/2 çay kaşığı tuz - 1/2 paket kabartma tozu - 1/2 çay kaşığı tarçın İstenirse üzeri için: - 3/4 su bardağı pudra şekeri - 2 yemek kaşığı portakal suyu yada süt Yapılışı: - Büyük bir kapta un,tarçın, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. - Başka bir kapta yumurta, kahverengi şeker, yoğurt, su, pekmez ve yağı çırpın. Unlu karışımı buna ekleyin. Hepsini iyiçe karışana dek çırpın. - Kesilmiş kayısı, kuru üzüm ve yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. - Ortalam 35 x 20 cm. lik bir fırın kabının dibine yağlı kağıt kesip yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. - 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek (25 dakika kadar) pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğuttuktan sonra iki parmak genişliğinde dikdörtgen parçalara kesin. - Üzeri için pudra şekeri ve portakal suyunu çırpıp kaşıkla barların üzerine gelişi güzel dökün. Kapaklı bir teneke kutuda saklayın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:08 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.