![]() |
Fırında Sebze Kızartma Fırında Sebze Kızartma 1 porsiyon: 120 kalori 2 kişilik Hazırlık süresi: 20 dk. Pişme süresi: 10 dk. Malzemeler: - 1/2 su bardağı galeta unu - 1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri - 2 su bardağı dilimlenmiş sebze (soğan, kabak, tatlı kırmızı biber, mevsimi ise karnıbahar çiçekleri, vb.) - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz, pul biber - Alüminyum folyo Yapılışı: - Fırını 225 derecede ısıtmaya başlayın. - Bir kasede galeta unu, parmesan, tuz ve pul biberi harmanlayın. - Başka bir kapta dilimlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağını gezdirip sebzelerin yağla iyice kaplanmasını sağlayın. - Galeta unlu karışımı sebzelerin üzerine döküp elinizle her taraflarını galeta ununa bulayın. - fırın tepsisine alüminyum folyoyu serip sebzeleri üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 10 dakika ısınmış fırında kızartın. Tarifle ilgili yorum ve düşünceleriniz için: keyifliyemekler@ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:51 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.