![]() |
Trekking Büyük şehrin karmaşasından, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler; doğa size her koşulda kucak açar. Bu bağlamda son yıllarda artan talep doğrultusunda artık dilimize yerleşmiş yeni bir kavram var; trekking. Trekking, önceden belirlenmiş bir takım zor koşullarda, belirli engelleri aşarak belli bir zaman dilimi içerisinde yapılan doğa yürüyüşüne verilen genel isimdir. Türkiye sürprizlerle dolu doğa örtüsüyle trekking yapmak için çok elverişlidir. Dağları, platoları, vadileri, ormanları ve ırmaklarıyla Türkiye adım adım keşfedilmeyi bekleyen doğal bir hazinedir. Trekking için neler gerekli? Kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler Yürüyüş ayakkabısı Yiyecek/içecek Sırt çantası Yağmurluk İlk yardım çantası Çakı El feneri Koruyucu krem Trekking yapabileceğiniz mekanlar: Demirkazık/Aladağlar Hasan Dağı/Kapadokya Eğirdir Gölü/Göller Yöresi Likya/Teke Yarımadası Bozburun/Marmaris Uludağ/Bursa Uçmak Dere, Kıyı Köy/Tekirdağ Ballı Kayalar/Gebze Sülüklü Göl, Maden Deresi, Çiğdem Yaylası/Adapazarı Kandıra Yaylası, Aytepe, Serin Dere/İzmit Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:20 AM. |