![]() |
Akdeniz Diyeti SABAH: 2 dilim kepekli ekmek 1 bardak yağsız süt 1 porsiyon meyve 5 zeytin ÖĞLEN: 100-200 gr. kuru fasulye ya da balık çorbası (Domates, havuç, lahana, soğan, sarımsak ve maydanoz ekleyin. Sebzeleri zeytinyağında sote edebilirsiniz.) 2 dilim kepekli ekmek 1 kase yoğurt 4-5 çorba kaşığı zeytinyağlı taze fasulye 1-2 porsiyon meyve AKŞAM: 1 porsiyon az yağlı balık ya da tavuk ızgara 100 gr. haşlanmış ya da fırınlanmış patates. (Maydanoz, limon ve biraz zeytinyağı ekleyin veya az zeytinyağında sarımsak, kırmızı biber, dolmalık biber ve domatesle tatlandırın.) 100 gr. makarna (Fırınlanıp üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirilmiş domates bu yemeğe eşlik edebilir.) Akdeniz Diyetinin Özellikleri Bol miktarda bitkisel yiyecekler (Meyve, sebze, ekmek, diğer tahıl türleri, patates, fasulye, ceviz ve diğer tohumlar) tüketilmesi En az miktarda işlem görmüş olan yiyeceklerin tüketilmesi Balık ve kümes hayvanlarının az miktarda tüketilmesi Kırmızı et ve yumurtanın çok tüketilmemesi Akdeniz diyetinin uygulandığı yerlerde kronik hastalıklar düşük oranda görülmekte, yaşam süresinin uzunluğu dikkat çekmektedir. Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:56 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.