![]() |
Doğru şarap kadehi seçimi ve servisi Doğru şarap seçimi evsahibinin ne kadar yetenekli olduğunu ortaya koyar. Bardak seçiminde bilgili olan kişi beyaz şarap için soğukluğunu korumak için küçük kadehin uygun olduğunu bilir. Kırmızı şarap için ise bukesini dışarı çıkaran geniş kadehler uygundur. Rose en iyi goblet ile servis edilir. Geniş kadehlerin kullanımı ile şarap servisi de değişmiştir. Kısa zaman önce kadehin üçte ikisi doldurulurken bugün büyük kadehlerin yarısı doldurulur. Özel davetler için şampanyanın özel bir yeri vardır. Şampanya servisi için seçilecek olan kadeh baloncukları daha etkin kılacak kadeh olmalıdır. Aperitifler partinize renk katacaktır; özellikle de likörler. Servis için seçilen bardak likörün karakterini vurgulamalı. Lale biçimli küçük bardaklar likör için uygun bir seçim olacaktır. Alkollü içecekler kadar meyve suyu ya da su için seçilen bardaklar da oldukça önemlidir. Şarabı dinlendirme Şarabı dinlendirmenin amacı şişe dibinde oluşan tortudan şarabı arındırmaktır. Kırmızı şarapların içinde gelişen tortular şarabın kalitesini ve yaşını gösterir. Ancak şarapların çoğu dinlendirmeyi gerektirmez. Şarabı dinlendireceğiniz sürahi kuru ve temiz olmalı. Dipteki tortuyu hareket ettirmeden şarap şişesini yavaşçi eğerek boşaltın. Ancak şişenin en dibini dökmemeye özen gösterin. Şarap servisi Şarap şişesini etiket kısmından sıkıca tutun. Şişeden dökülürken sıçramaması için şişeyi hafifçe çevirin. Şarap servisini yaptıktan sonra şişeyi ev sahibinin tam karşısına koyun. Sekiz ya da daha kalabalık misafirler için masanın öteki ucuna başka bir şarap şişesi daha koyun. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:15 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.