![]() |
Adana kebabının adresi: Tike Adana kebabını İstanbulda tanıtmak amacıyla ilk şubesi 1998de açılan Tikenin, dördüncü şubesi Nişantaşın'da açıldı. İstanbulda sayıları her geçen gün artan kebapçılar değişik yörelerin lezzetlerini müşterilerine sunuyor. Genelde farkları Adana ya da Gaziantep yörelerinden birinin yemeklerine ağırlık veriyor olmaları. Kebabın acısı, maydanozu ve lahmacunun soğanı bolsa bilin ki bir Gaziantep kebapçısındasınız. Eğer soğan, acı ve maydanoz azsa Adana mutfağı ağırlıklı bir restorandasınız. İstanbulun ünlü kebapçılarından Tikenin de açılma amacı Adana kebabını İstanbulda tanıtmak. Yörenin şalgam suyu, rakı ve yeşilliklerin, elde kıyılmış kıyma kebapların ve "Tike" tabir edilen küçük doğranmış parça etlerin birlikteliğinden oluşmuş kebap kültürünü, müşterilerin evlerindeki rahatlığı hissederek yaşamaları. Bu nedenle Adana kebabını dört yıl önce İstanbula taşıyan Tike, şubelerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Geçtiğimiz ay Nişantaşında dördüncü şubesi açılan restoranın en önemli özelliği Adanada yapılan kebapların temel özelliklerinin aynen korunarak yapılması ve müşteriye sunulması. Güneyin lezzet geleneğini İstanbulda da sürdürmek isteyen Tike, Adanalı dört kuzen tarafından kurulmuş. Kendi alıştıkları lezzeti İstanbullulara da tattırmak isteyen kuzenler, Levent şubesini açtıktan sonra gelen talebe göre; Şaşkınbakkal, Güneşli ve en son da Nişantaşı şubesini açtılar. Diğer şubelere göre daha küçük olan Tike Nişantaşı işyerleri ve çalışanlar düşünülerek açılmış bir restoran fakat açıldıktan sonra çevrede oturanların gösterdiği ilgi sayesinde akşamları da oldukça kalabalık oluyor. Diğer restoranlardan kendilerini ayıran en önemli özelliğin müşterilerini misafir gibi ağırlamaları olduğunu söyleyen Tike çalışanları, Güney insanının sıcaklığını yansıtmak istiyorlar ve bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Birçok kez "en iyi kebapçı" seçilen Tikede, hem bu ününü korumak hem de yerel lezzeti bozmamak için Adana yöresinin aşçıları çalışıyor. Dekorasyon ve mönü Toplam 54 kişilik kapasitesi olan Tike Nişantaşı, müşterilerine sıcak bir ortamda yemek keyfi sunuyor. Yapımı toplam 2,5 ay süren restoranın dekorasyonu Yüksek Mimar Serdar Boraya ait. Ahşap rustik tarzının ağırlıklı olduğu restoranın dekorasyonunda dikkati çeken bir başka ayrıntı da lambaların ucundaki renkli taşlar. Ayrıca cam kenarlarına dıştan konan çam ağaçları ile mekana canlılık getirilmesi amaçlanmış. İki katlı olan Tikede alt kat restoran üst kat paketleme ve hazırlık servisi olarak kullanılıyor. Paket sipariş fiyatları restorana göre % 10 daha düşük. Lezzet paket mönüsü ve aile mönüsü olmak üzere iki farklı paket çeşidi yer alıyor. İki kişilik lezzet paket mönüsünde; fındık lahmacun, fındık pide, tike salatası, mütebbel (patlıcanlı ezme), seçtiğiniz kebaplardan biri, içecek ve tatlı bulunuyor. Dört kişilik aile mönüsünde ise; fındık lahmacun, fındık pide, favurdağı, pastırmalı humus, seçtiğiniz bir kebap, içecek ve tatlı yer alıyor. Tikede diğer kebapçılardaki dürümün adı "zurna" ayrıca zurna mönüleri de bulunuyor. İleride zurna adı altında fast food zincirlerinin açılması planlanıyor. Restoranın spesiyalleri arasında içinde saf et bulunan döner, özel Adana kebabı, küşleme, babagannuş, Adanada evlerde pişirildiği gibi haşlanarak yapılan içli köfte ve dondurmalı irmik helvası yer alıyor. Pazar dahil her gün 12:00-23:00 saatleri arasında açık olan Tike Nişantaşında kişi başı 17-24 milyon arasında hesap ödeniyor. Müşterilerin park sorunu yaşamamaları için restoranın yanında üç katlı, 60 araçlık bir otopark yer alıyor. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:13 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.