![]() |
Bebeklerin beslenmesi Merhaba, Benim kızım yedi buçuk aylık..ana besin olarak anne sütü veriyorum.Sabahları bir kibrit kutusu peynir bir - iki çay kaşığı pekmez ve bebe bisküvisi ezip veriyorum. Akşam üzeri yoğurt içinde muz veya pekmez katıp veriyorum.Elma püresine beb bisk. kayıp veriyorum.Yine havuç püresine bisküvi katıp veriyorum.Acaba pürelerine bisküvi katmakla iyi mi ediyorum yoksa yanlış mı davranıyorum?Çünkü bir yerde okudum; besinlerin olduğu gibi vermemek ileride o besini reddetmesini sağlıyormuş.Bu doğru mu? Bir de kıymayı ve eti nasıl vermeliyim?Ayrıca eşim arada bir çikolata tattırıyor bunun bir zararı var mıdır? Cevabınızı bekliyorum ... Teşekkürler... Bebeğini anne sütüyle beslediğin icin seni tebrik ederim. Sabah kahvaltısından sonra gün icerisinde biskuvi vermene gerek yok. Bebegine lüzumsuz karbonhidrat yüklemis olursun. Havuç püresinin içine elma püresi katabilirsin. Unutma ki bebeklerin degısik tatlara ihtiyaçları var. Ete gelince, sebze çorbasına yağsız bir parça koyabilirsin, çorbayla beraber robottan geçirirsen rahatlıkla yemiş olur. Kıymayı da yumusak lezzetli köfte olarak yiyebilecek ayda. Çikolataya gelince lütfen alıstırmamaya calısın. İlerdeki tüm sağlık problemlerinin temelleri simdiden atıyorsunuz. Çikolata gibi gıdalar hem karaciğerini yorar hem de, alerjiyi ortaya çıkarabilir. Sağlıklı ve mutlu bir bebek olması dileğiyle...... Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:13 PM. |