![]() |
İçimizi ısıtan lezzetler: Lahana, kırmızı pancar, mandalina Lahana: Hava soğuk ve kapalı olduğunda sıcak yemekler yemek isteriz. Böyle durumlarda farklı malzemelerle hazırlanmış lahanadan daha iyisi yoktur. Bol bol C vitamini içeren lahana sağlığımız açısından da son derece faydalıdır. Kışın ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri karşılamak için birebirdir. Vücudu hastalıklara karşı korur. Yalnız yüksek ısıda pişirildiği zaman içindeki vitaminleri kaybettiğinden, çok uzun süre pişirilmemelidir. Kırmızı Pancar:Şimdi kırmızı pancar için en iyi zaman. Bu lezzetli sebzeyi salatalarınızda, çorbalarınızda veya dolmasını yaparak kullanabilirsiniz. Kırmızı pancar da bütün kök sebzeler gibi vitaminlerle doludur. Demir ve nitrat bakımından zengindir. Kabukları yumuşamamış, sıkı olanları seçmeye özen gösterin ve ıspanak gibi, ikinci kez ısıtmayın. Mandalina:Mandalinanın mevsimi ekim ayının sonlarından şubat ayına kadar devam eder. Baş döndürücü kokusuyla diğer narenciyeler arasında ayrı bir yere sahiptir. Taze yiyebileceğiniz gibi, lezzetini ve kokusunu sıcak yemeklerde de kaybetmeden konur. Hamurişleriye de son derece lezzetli sonuçlar alabilirsiniz Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:59 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.