![]() |
Casitalar ın en yenisi: Delicass-Casita Casita-Delicass ismiyle açılan mekan daha önce Etiler, Şaşkınbakkal, Bodrum dan alıştığımız Casita konseptinin ötesinde restoran-bar olarak hizmet veriyor. Casita-Delicass, Etiler-Korukent yolu girişindeki cadde üzerinde. Sokaktan girince restoran ile ilgili büyük bir levhadan başka bir şey görünmüyor. Levhanın hemen altındaki kapıdan girip merdivenlerden indiğinizde Etiler'in kalabalığı içinde gizli kalmış bir bahçe ile karşılaşıyorsunuz. İçeriden gelen hafif bir Latin müziği sizi davet ediyor. Bahçenin çevresini saran ağaçlar sokakla olan bütün bağlantıyı kapatıyor. Bu da, yoğun bir iş temposu arasında mekanda yenecek bir öğle yemeğini daha keyifli hale getiriyor. Fransız kafelerini andıran bahçede, duvarları süsleyen birbirinden güzel tablolar mekanın ambiyansını daha da yumuşatıyor. Tamamı açılabilen kapılar sayesinde iç mekan da güzel havalarda bahçeye eşlik edebilicek bir nitelik kazanıyor. Dekorasyon Dekorasyon tamamen Delicass kurucularının zevkini yansıtıyor. Masa üzerindeki mumluklardan duvarlardaki aynalara kadar her ayrıntı özenle seçilmiş. Açık mutfak hem güven veriyor hem de değişik bir hava katıyor. Hizmet anlayışındaki samimiyetin göstergesi gibi. İç mekanda fakat sütun ile yemek alanından ayrılan bar bu bölüme mekan içinde ayrı bir mekanmış havası veriyor. Bar ister akşam üstü yorgunluk atmak için bir içki içmek ya da yemek öncesi aperitif almak isteyenler için ideal bir şekilde tasarlanmış. Bar mönüsünde daha çok şarap çeşitleri ağılıkta. Mönü Mönü tipik bir Akdeniz mutfağı üçlemesi olan Fransız, İtalyan ve Türk mutfağından seçme lezzetler içeriyor. Yıllardır alışkın olduğumuz Casita lezzetleri bu mönüde de mevcut. Her zamanki klasik mantının yanı sıra özellikle Casita nın ünlü mantısı Feraye mönüde ilk göze çarpanlardan. Feraye nin vejetaryenler için hazırlanmış Karadeniz esintili bir versiyonu bile var. 'Temel Feraye', taze kaşar, soğanda kavrulmuş ıspanak ve tabii ki yoğurtlu sos ile sunuluyor. Ayrıca Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından iskender, beğendili dürüm, inegöl köfte bu lezzetleri sadece kabapçılarda yemekten sıkılanlar için memnun edici seçenekler arasında. Çökertme ise bu bölümün en iddialı yemeği. Mönünün İtalyan mutfağını yoğun olarak hissettiren kısmı ise tabii ki pizza ve makarnalar bölümü. Özellikle değinmek gerekir ki Casita-Delicass da pizzalar ince hamur olarak hazırlanan ve odunlu fırında pişirilen gerçek İtalyan pizzalarından. Vejetaryenler için hazırlanan 'pizza verdure' özel bir seçenek sunarken bolonez ve beşamel soslu 'Delicass lazanya' makarna severlerin gözdesi olacak nitelikte. Restorana çocukları ile birlikte gelen misafirler için hazırlanmış bir servis de mevcut. Küçüklerin asla hayır demeyecekleri köfte, sosis ve patates kızartmasından oluşan bu üçleme, hem büyüklerin hem küçüklerin keyifli bir yemek geçirmesini sağlamak için birebir. Mönünün Fransa etkili bölümünde de ilk göze çarpan 'Caf‚ de Paris' soslu bonfile oluyor. Biber soslu rumsteak ve cordon bleu da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden. Öğününüzü bir salata ile geçiştirmek istiyorsanız sıcak ve soğuk servis edilen salatalardan istediğinizi seçin, pişman olmazsınız. İster başlangıcından tatlısına mükellef bir yemek için ister yoğun bir günde kısa bir süre kaçamak yapmak için uğrayın. Casita-Delicass tüm beklentilerinizi karşılayacak nitelikte. 20. yıllarına erişen Casita ailesi, bugünlerde bu yıldönümünün şerefine, kurumun müdavimi olmuş ünlü ve renkli simaların Casita restoranlarında geçirdikleri keyifli dakikalardan anı olarak kalan fotoğrafları yla mekanın duvarlarını süslüyor. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:27 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.