Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   İyi yemek yapmak zaman alır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490420)

Bluesky24 10-04-2010 12:12 PM

İyi yemek yapmak zaman alır
 
Sizleri Hawai'den gelen usta bir şefle tanıştırmak istiyoruz. Spesiyalleri arasında yer alan 'Sığır etli ıstakoz' tarifini de bizimle paylaşan Billy Akkuna bir yıldır Four Seasons İstanbul'un mutfağında.

Yemeğe olan ilginiz ne zaman ve nasıl başladı?

B.A. Lisedeyken arkadaşlarla yazlık bir iş aradığımız sırada, bu konuda bize yardımcı olan bir bey, bizi doğruca mutfağa götürdü ve yemek yapıp yapamadığımızı sordu. İş bulmuştuk, mutluyduk!

Ne kadar zamandır Türkiyedesiniz? Türkiyeyi tercih etmenizin nedeni nedir?

B.A. Yaklaşık bir yıldır İstanbuldayım. Four Seasons Hawaidayken burada bir pozisyon olduğunu ve ilgilenirsem gidebileceğimi söylediler. Daha önce adada Türklerle tanışmıştım, ama Türkiye hakkında da bir şeyler öğrenebilmek ilgimi çekti ve kabul ettim.

Türk insanı hakkında ne düşünüyorsunuz?

B.A. Bizim orada bir deyim vardır: Aloha. Bu gelen misafirlerimizi sevgiyle karşıladığımızı ve onları kabul ettiğimizi ifade eden bir kelimedir. Bizim kadar misafirperver olan başka insanlar daha varmış meğer; bunu Türkleri tanıyınca öğrendim. Türkler, çok yardımsever bir millet.

Türk mutfağı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

B.A. Taze olan her şey ve birçok malzemeyle yemek yapılıyor. Herkes her sezonda ne yeneceğini biliyor. Örneğin portakal zamanı ise herkes taze portakal yiyor, bu çok ilginç. Bu arada tabii ki Türk mutfağı hakkında daha öğrenecek çok şeyim var.

En sevdiğiniz Türk yemeği?

B.A. Kuzu kapama. İlk yediğimde o kadar sevmiştim ki bunu mutlaka ben de yapmalıyım dedim. Çok kolay, ama çok lezzetli.

Dünya mutfakları arasında sizin tercihiniz hangisi?

B.A. Biraz klişe bir söz olacak ama dünyadaki tüm yemekleri seviyorum. Ama özellikle bir seçim yapmam gerekirse Uzak Doğu ve Asya mutfağını sevdiğimi söyleyebilirim. Çin, Tayvan gibi mutfakları seviyorum, çünkü bol malzemeli ve bol baharatlı yemekler yapılıyor. Baharatı çok seviyorum.

Spesiyalleriniz neler?

B.A. Uzun zamandır Hawaide olduğum için benim spesiyallerim Pasifikte bulunan tüm mutfakların bir kombinasyonu. Tabii genelde balık da ağırlıklı.

En sevdiğiniz yemek?

B.A. Bu, günüme göre değişiyor. O gün hangi ruh halindeysem, ona göre yiyecekleri seçiyorum.

Evde de yemek yapar mısınız?

B.A. Arkadaşlarım bana geldiğinde evde de yemek yaparım. Özellikle Türkiyeye geldiğimden beri daha bol baharat ve taze deniz ürünleri bulabildiğim için evde arkadaşlarıma da yemek yapıyorum.

Fast food?

B.A. Ben fast food seven biri değilim. Çünkü, iyi yemek yapmak zaman alır. Yemek yaparken bu işe kalbini ve emeğini koyarsın. Bu, yaptığınız yemeğe yansır.

Restoranda çalışmakla otelde çalışmak arasında ne gibi farklılıklar var?

B.A. Eğer bir otelde çalışıyorsanız, eve gelmiş misafirleriniz vardır. Bütün gün gezerler, dolaşırlar ve akşam geldiklerinde yiyecek herhangi bir şey isterler. Bir restoranda çalışıyorsanız; daha az yiyecek sunarsınız ve sizin bir menünüz vardır, ancak oradan sipariş verilebilirler.

Tercihiniz tatlı mı tuzlu mu?

B.A. Tuzluları tercih ederim. Genellikle herkes özellikle yemekten sonra tatlı tercih eder ama ben tuzlu bir şeyler yemenin yemeğe taze bir tat kattığına inanıyorum.

Gelecekle ilgili planlarınız nedir? Mesleğinizle ilgili hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

B.A. İşim ve Türkiye hakkında daha öğreneceğim çok şey var. Şimdilik hiçbir yere gitmeye niyetim yok.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.