![]() |
Efsanevi tadıyla kokteyller Dilediğinizde yemekten önce aperitif olarak, dilerseniz de yemek sonrası dijestif olarak alacağınız kokteylleri çok çeşitli meyva suları ile hazırlamak mümkün. Karışık içecek anlamına gelen kokteyller, değişik içeceklerin farklı oranlarda bir araya getirilmesiyle insanoğlunun efsanevi tatlar arayışına çözüm olmuştur. Kimi zaman farklı meyva sularının bir araya gelmesiyle, kimi zaman da alkolün katılmasıyla değişik tatlar yaratılan kokteyllerde portakal, limon, elma, muz, çilek, vişne, kayısı, kivi ve ananas el altında bulundurulması gereken meyvaların başında gelir. Kokteyl yapımında kullanılan meyvalar ya taze sıkılmış olarak ya da küçük parçalara doğranarak kullanılmalıdır. Çünkü meyvalar taze olarak kullanıldığında vitamin ve mineralleri yok olmadığı gibi lezzette de farklılık yaratılır. Kalabalık yaz davetlerinin vazgeçilmez kokteyli olan bollerde ana ve tek içki olarak beyaz şarap kullanılırken tek kişilik hazırladığınızda ise likörden tekilaya kadar yelpazeyi genişletmek mümkündür. Kullanılacak meyvalarda tercih damak zevkine göre değişirken alkol oranı da soda ile seyreltilebilir. Kokteyl hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir nokta da kullanacağınız buzlar. Kokteyl özel bir karışım olduğundan, diğer malzemelerin ölçüsü kadar buzun ölçüsü ve şekli de önemlidir. Öyle ki buz miktarına dikkat etmediğiniz takdirde, yakaladığınız lezzet bir anda kaybolabilir. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:41 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.