![]() |
Mercimek çeşitleri Kahverengi mercimek (mignon mercimek) Çok küçük taneleri olan bu kahverengi mercimeğin tatlımsı bir aroması vardır. Pişerken çok fazla yumuşamaz ve aromaları içine çekme özelliğine sahiptir. Salatalar için 35 dakika, çorbalar için ise 50 dakika pişirmek gerekir. Kırmızı mercimek Kabuksuz olan bu mercimeğin, nişasta oranı fazladır. Natural tada sahip olan kırmızı mercimeği salatalar için 8 dakika, püreler ve çorbalar için 10 dakika pişirmelisiniz. Sarı mercimek Kabuksuz olan bu mercimeğin nişastalı, hafif fındığımsı bir tadı vardır. 8 dakikadan fazla pişirildiğinde dağılır. Püre yapmak için çok uygundur. Yeşil mini mercimek (puy mercimeği) Çok pişirilse bile formu bozulmaz. Yoğun fındığımsı tadı var ve aromaları çok iyi emer. Salatalar için 30 dakika, yemekler için 40 dakika pişirebilirsiniz. Yeşil mercimek Ülkemizde normal mercimek olarak tanınır. .Pişirirken kabukları çabuk patlar. Yemek ve püre yapmak için uygundur. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:27 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.