![]() |
Tavuk için kolay servis Kanat mı istersiniz, but mu? Herkesin sevdiği parçayı tadabilmesi için tavuğun doğru bir şekilde parçalanması şart. Sofralarımızda sık sık yer alan tavuğu parçalara ayırmak her zaman sorun olur. Bunun üstesinden gelmek için önce tavuğu dilediğiniz şekilde pişirin. Daha sonra 15 dakika kadar, kuyruğu havada olacak şekilde göğsü üzerinde dinlendirin. Böylece eti gevşeyerek daha yumuşak bir hal alır. Servis sırasında rahat etmek için tavuğu sofra yerine mutfakta parçalara ayırın. Parçalara ayırmak Tavuğu servise hazırlamak için, iki servis çatalı yardımıyla dik tutarak ve hafifçe eğerek pişme sırasında içinde biriken sıvıyı akıtın. Bölme işlemi sırasında, akan tavuk suyunun ziyan olmadan toplanmasını sağlamak için, tavuğu kenarları oluklu kesme tahtasına sırt üstü yatırın. Parçalara ayırın ve her parçayı sıcak bir tabak üzerine yerleştirin. Tavuğun sıcaklığını koruması için üzerini alüminyum folyo ile örtün. Şayet butların iç kısımları az pişmişse ve pembeyse, tekrar fırına koyun. Butlar yeterli büyüklükte ise ikiye bölün, değilse tek parça olarak servis yapın. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.