Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Tatlının adı kayısının tadı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490362)

Bluesky24 10-04-2010 12:05 PM

Tatlının adı kayısının tadı
 
Et ve sebze yemekleriyle de çok uyumlu olan kayısı, hemen her tatlının vazgeçilmez lezzetini oluşturur. Son derece besleyici bu meyvanın tazesi kadar kurusu da tüketilir.

Anavatanının Anadolu olduğu sanılan kayısı, en çok tüketilen meyvalar arasındadır. Kurutulmaya çok uygun olduğundan yaz kış sofralarda yer alır. Kurusunun besin değeri tazesine oranla beş kat daha fazladır. Etli kısmı çok az olmasına karşın, potasyum ve magnezyum bakımından çok zengindir. Düşük kalorili meyvalar arasında yer alan kayısının 100 gr. 50 kalori içerir. Ancak aynı miktardaki kurutulmuş kayısının kalorisi ise birden 300 kaloriye çıkar.

Kayısının en lezzetli olduğu zaman haziran ve temmuz arasıdır. Koparıldıktan sonra olgunlaşmasını sürdürmeyen kayısıyı satın alırken, ham olanlarından kaçının. Satın aldıktan sonra da 3-4 gün içinde tüketmeye özen gösterin.

Kayısının lezzetini artırmak için, onu kullanmadan önce limon suyu ya da ılık beyaz şarapta bekletin. Böylece tatlılarınızda çok özel lezzetler elde edebilirsiniz.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.