![]() |
Başarılı şarlotun sırrı! Klasik pastalar arasında yer alan şarlot, kusursuz görünmeli. Bunun sırrı da hazırlarken ve kalıptan çıkarırken titiz davranmaktan geçer. Şarlot, kedidili bisküvilerin döşenmiş olduğu bir kalıba, meyva püresi veya karışık meyva parçacıkları, kremşanti ve jöle ile hazırlanan kremanın katılmasıyla hazırlanır. Altı veya sekiz kişilik bir şarlot yapmak için büyüklüğüne göre 24 ile 30 adet kedidili bisküvi gerekir. Şarlot hazırlarken önce kalıbın dibine yağlı kağıt döşenir. Böylece şarlot kalıptan çıkarılırken dipte yer alan bisküviler kalıba yapışmaz ve kırılmaz. Kağıdın kalıbın dibine iyice oturması için, kalıbı önce ters çevirin ve yağlı kağıdı üzerine koyup kalemle kalıbın etrafından çizin. Daha sonra çizginin içinden makasla kesin. Bisküvileri kalıbın çevresine döşerken kalıptan 2-3 cm. taşırmaya ve aralarında hiç açıklık kalmamasına özen gösterin. Çünkü, şarlot soğutulurken içindeki krema büzülerek çöker. Kalıptan çıkarmak Soğuttuğunuz şarlotu kalıptan çıkarmadan önce, bisküvileri çöken krema hizasından düzgünce kesin. Böylece şarlotu kalıptan çıkarıp ters çevirdiğinizde servis tabağına muntazam olarak oturtabilirsiniz. Ayrıca bisküvilerin hem kremayla bütünleşebilmesi, hem de farklı bir tat kazanması için, onları bir şuruba sokup çıkarın ya da bir fırçayla bisküvilerin iki tarafını şurupla ıslatın. Bunun için meyvalı bir şurup ya da likör seçin. Böylece şarlota hoş bir aroma da kazandırın. Ancak bisküvileri yumuşayıp kırılmaması için fazla ıslatmayın. Şarlotu hazırladıktan sonra, kremanın iyice sertleşmesi ve kalıptan kolay çıkarmak için, birkaç saat buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine düz bir tepsi kapatıp sarsmadan tek bir hareketle ters çevirin. Kalıbı çekip çıkarın. Dipteki kağıdı alın. Son olarak kremşanti ve taze meyvalarla süsleyin. Püf noktaları Kedidili bisküvilerin yerine hafifçe kızarttığınız tost ekmeği dilimleri de kullanabilirsiniz. Kızarttığınız tost ekmekleri ile kalıbı döşemek için, onları önce üçgen şeklinde kesin. Daha sonra bir çay tabağı yardımıya üçgenlerin geniş kenarlarını keserek yuvarlayın ve bu parçaları kalıbın dibine döşeyin. Kalıbın kenarları için ise, ekmek dilimlerini dikdörtgen şeklinde kesin. Birbirlerinin üstüne gelecek şekilde yan yana dizin. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.