Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Taş devrinden günümüze üzüm (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490355)

Bluesky24 10-04-2010 12:04 PM

Taş devrinden günümüze üzüm
 
İlk kez taş devrinde Kafkasya da, sonraları Akdeniz çevresinde yetiştirilen meyva öncelikle içki yapımında kullanılmış. Üzüm ve şarap üretiminde Galyalılar fıçılamanın önemini keşfetmişler, daha sonraları ise papazlar tarafından şarap yapımı gerçekleştirilmiştir.

Üzüm suyu güç veren ve kanı telmizleyen bir yapısı olduğu için tıpta da kullanılıyor. 1930 larda üzüm suyu şişelendikten sonra satılmaya başlanmış. Gününümüzde de şıra adı verilerek tüketiliyor.

Üzümün kullanımı

Üzümün 100 gr. da 81 kalori bulunur. Su ve şeker açısından da çok zengin olan üzüm kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve B grubu vitaminler ile C vitamini içeriyor. Ayrıca üzüm çekirdeğinden kolesterolü yükseltmeyen, yağ asidi açısından zengin bir yağ da elde edilir.

Satın alırken sağlam, olgun, taneleri birbirine bitişik, ama çok sıkı olmayanları tercih edin. Üzerinin hala buğulu olmasına özen gösterin. Sapı sert ama kırılgan olmalı.

Olgunlaşmış üzümün saklanması çok zordur. Buzdolabında delikli poşetlerde birkaç gün saklayabilirsiniz. Yemeden 1 saat önce buzdolabından çıkartmak, lezzeti açısından önemlidir.

Üzümün lezzetini artırmak için





Üzümleri delme işlemi: Yemeklerde kullanılan üzüm, üzerlerini deldiğiniz zaman sosun aromasını daha iyi alır ve kendi lezzetini sosa daha iyi geçirir. Üzümü delmek için kürdan kullanabilirsiniz. Eğer üzümleri bütün olarak kullanmanız gerekiyor ise çekirdeksiz üzüm cinsini tercih edin.



Çekirdek çıkarma: Üzümün özellikle de siyah üzümün çekirdeği acı olur ve bu yemeğin lezzetini etkiler. Bu yüzden çekirdekleri çıkartmak gerekir. Bunun için önce üzüm tanelerini önce saplarından ayırın daha sonra uzunlamasına ikiye bölüp sivri uçlu bir bıçakla çekirdeklerini çıkarın.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.