![]() |
Sert içki rom Genellikle denizcilerin içkisi olarak bilinen rom, orta Amerika da şekerkamışından üretilir. Sek olarak içildiği gibi değişik kokteyllerin hazırlanmasında da kullanılır. Şeker kamışından elde edilen ve rengi berrak beyazdan koyu kahverengiye kadar değişen rom, orta Amerika ülkelerinde üretilir. Önceleri 'rumbullion' adı verilen bu içkiye 1667 den sonra kısaca rom denilmeye başlanmıştır. Her bölgenin uzun yıllardan beri kullandığı kendine has üretim yöntemleri vardır. Üretimi Rom, şekerkamışından şeker elde edildikten sonra geriye kalan posanın, belli işlemlerden geçirilmesiyle üretilir. Posa önce suda eritilir. Sonra mayalandırılıp damıtılır. Çeşitleri En az 5-7 yıl dinlendirilerek hazırlanan Jamaika romları % 43-49 oranında, ABD de üretilen New England romu ise çok daha yüksek oranda alkol içerir. Cava Adasında üretilin rom ise çok serttir. İlk kez 19. yüzyıl sonlarında üretilmeye başlanan hafif romlar, en çok Porto Riko ve Virgin Adaları nda elde edilmektedir. Esmer Jamaika romu, tropik içkilere has keskin aromaya sahiptir. Sek içilecek romun mutlaka en iyi kalitede olması gerekir. Çoğunlukla değişik tipteki romlar birbirine karıştırılarak 1-4 yıl süreyle dinlendirildikten sonra satışa sunulur. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:02 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.