![]() |
C vitamini deposu: Portakal Hindistan ve Çin de keşfedilen portakal günümüzün en çok tüketilen meyvalarından biridir. C ve B vitamini, bioflavinler, potasyum, çinko, fosfat ve doğal şeker içeren portakal, soğuk algınlığından gribe, incinmelerden kalp rahatsızlıklarına kadar kişiyi pek çok hastalıktan koruyan mükemmel bir meyvadır. Kan ve kılcal damarları güçlendirdiği için daha uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı da sağlar. Çeşitleri Kırmızı ve sarı kabuklu olmak üzere iki çeşidi vardır. Kırmızı kabuklu olanları aromalı olup daha çok Sicilya da yetişir. Sarı kabuklu olanları tatlı ve genellikle çekirdeksiz olur ve doğu Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Portakallar, hasattan sonra dayanaklı olmaları için ilaçlanırlar. Kabuğu kullanılmadığı sürece zararsız olan bu ilaç kabuk kullanılacağı zaman vücuda zararlı olur. Satın aldığınız portakalların ilaçlı olduğunu ön görerek her zaman sıcak su ile yıkamalısınız. Ve satın aldıktan sonra kısa bir süre sonra tüketmelisiniz. Uzun süre bekletildiğinde suyu ve vitaminleri azalır, sanıldığının aksine tadını da yitirir. Portakallar tam olgunlaştıktan sonra toplanır. Kabuklarındaki yeşil kısımlar, toplanmadan önce gecelerin yeterince soğuk olmadığını gösterir. Kısaca portakala rengini veren düşük ısıdır. Satın alırken Asitli bir meyva olan portakalı satın alırken ince kabuklu olanları tercih edin. Kalın kabuklu olan portakallar, küçük portakallardan daha etli değildir. Sadece daha iridir ve daha rahat soyulur. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.