Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Şekerin adı:Pancar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490335)

Bluesky24 10-04-2010 12:01 PM

Şekerin adı:Pancar
 
Kalsiyum, demir ve B vitaminleri açısından zengin olan pancar tipik bir kış sebzesidir. Kan yapıcı özelliği onun kansere karşı doğal korunma olarak kullanılmasını sağlar.

Anavatanı doğu Akdeniz bölgesi olan pancarın Fenikeliler tarafından Sicilya ya getirildiği, oradan da dünyaya yayıldığı sanılmaktadır. Tam bir kış sebzesi olan pancarın hem toprak altında kalan kökü, hem de yaprakları kullanılır.

Sağlıktaki yeri

Pancar %16-18 civarında sakkaroz, yani şeker içerir. Şeker hastaları tarafından tüketilmemesi gereken bu sebzenin doğal bir şeker deposu olduğunu bu oranlara bakarak söylemek yanlış olmaz. Bileşiminde demir, kalsiyum, silisyum, kükürt, fosfor, bakır ve potasyum bulunan pancar ayrıca magnezyum, çinko, B1 ve B2 vitaminleri içerir. Sindirime yardımcı olmanın yanı sıra, kanda alyuvar oluşmasını sağlar.

Saklanması

Sağlıktaki rolü yadsınmayan pancarı fazla nemli olmayan karanlık ve serin yerlerde saklamak gerekir. Böylece tazeliğini uzun süre koruyan pancarı daha uzun süre kullanabilme şansı doğar.

Pancarın birçok çeşidi vardır. Bir kısmı şeker endüstrisinde kullanılırken bir kısmı da hayvan yemi olarak tüketilir.

Çiğ olarak da tüketilebilen pancar, ülkemizde genellikle haşlanmış olarak ya da turşusu yapılarak sofralarda yer alır.

Dünya mutfaklarında ise özellikle yaprakları çorbalara katılır ve börek içi hazırlamada kullanılır.

Yakışan baharatlar





Zencefil: Taze rendelenmiş olarak çiğ pancara güzel bir lezzet verir.



Limon ve portakal: Pancarda olmayan ekşiliği içerirler.



Kapari:Pancara hafif ekşi/acımsı bir lezzet katar. Özellikle pişmiş pancara yakışır.



Dereotu: Pancar için klasik bir yeşillik türü. Her zaman en son olarak hazırlanmış yemeğe taze konur. Turşu için çiçekleri kullanılır.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.