![]() |
Balık taze mi bayat mı, nasıl anlarsınız? Balığın incelenen bölümü[/b] Taze balık[/b] Bayat balık[/b] 1. Deri Parlak ve canlı Deri üstündeki sümüklü tabaka sulu ve şeffaf Derinin rengi donuk. Sümüksü tabaka mat. 2. Gözler Bombeli. Kornea şeffaf Gözbebeği siyah ve parlak Merkeze doğru çukurlaşmış. Kornea sütlü bir görüntüde. Gözbebeği gri-kül rengi 3. Solungaçlar Renk parlak. Sümüksü tabaka oluşmamış Renk sararmış. Sütlü bir sümük tabakası oluşmuş. 4. Karın zarı Karın çevresindeki et: Mavimtrak, yarı saydam, parlak. Orijinal renginden hiçbir değişiklik yok. Karın zarı tamamen ete yapışmış Karın çevresindeki et: opak (donuk). Karın zarının ete yapışkanlığı azalmış. 5. Eti Sıkı, yüzeyi düz Gevşek, pulları kolayca ayrılır, yüzeyi kadife gibi 6. Omurga Renk değişimi yok. Etten ayrılırken kırılır Renk pembe-kırmızı. Ete yapışkanlık azalmış 7. İç organlar Böbrekler parlak kırmızı Böbrekler esmerimsi 8. Koku Solungaçlar, deri ve karın boşluğunda deniz yosunu kokusu Ekşi bir koku Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:03 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.