![]() |
Mutfak gereçleri Kesme tahtası Çok yönlü bir olmazsa olmaz. Meyveden sebze ve ete kadar herşeyi doğrayabilirsiniz. Beyaz akrilik versiyonu en iyisidir, ama ahşap da olabilir.Bakteri oluşumunu önlemek için her kullanımdan sonra mutlaka kaynarsabunlu suyla yıkayın. Rende Paslanmaz çelikten yapılmış, genelde elde tutulan gereç. Farklı boyda delikleri vardır. Peynirden fındık ve sebzeye kadar olan malzemeleri doğrayabilirsiniz. Kepçe Ucunda yuvarlak bir parça bulunan uzun saplı gereç. Genelde paslanmaz çelikten yapılır. Çorba servisi için kullanılır. Ölçü fincan ve Kaşıkları Küçük fincanlar ve kaşıklar, kuru malzemeleri ölçmek için kullanılır. Sıvılar, büyük ölçü bardaklarında ölçülür. Kabuk soyucu Ucu kıvrık ve oluklu bıçak. Paslanmaz çelikten yapılır. Meyve ve sebze soymak için kullanılır. Çikolata veya limon kabuğunu süs olarak kullanmak için de uygun. Sade kaşık Çok yönlü mutfak gereci. Çeşitli malzeme ve boylarda bulunur. Oklava Saplı veya sapsız olabilir. Ahşap ya da mermerden yapılır.Saplı versiyonu pasta hamuru için, sapsızı ekmek ya da tortilla hamurunu açmak için uygun. Delikli kaşık Yapışmaz ya da paslanmazdır. Karıştırmak, yiyecek akrtarmak ve süzdürmek için mükemmel. Metal ıspatula Özellikle kurabiyeleri fırın tepsisinden almak için önerilir. Lastik/Plastik ıspatula Daha küçük başlıdır. Pasta hamuru karıştırmak veya kapları kazımak için uygun. Maşa Sıcak veya zor alınan yiyeçekler için kullanılır, örneğin mısır. Yumurta çalkalama aleti. Çeşitli şekil ve boylarda satılır. Yumurta beyazı, krema, sos ya da et suyu çırpmak için uygun Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.