![]() |
Sağlıklı tabaklar için börülce Fasulyeye benzeyen ancak daha sıkı dokulu ve ince olan börülce, içerdiği vitaminler açısından zengin bir sebzedir. Ona fasulyeyi kullandığınız her yemekte yer verebilir ya da tariflerimizle sofralarınıza getirebilirsiniz. Karnıkara ya da börülce... Karnıkara olarak da bilinen börülce, baklagiller familyasından bir yıllık bitkidir. Sıcak iklim kuşağında bolca yetişen börülcenin anayurdu Asya dır. Tarımı, çok eski çağlarda ilk kez Çin de yapılmıştır. Fasulyeye benzeyen tanelerinin göbek bölümünde kara bir leke bulunur. Taze ve kurutulmuş olarak tüketilen börülce tam bir vitamin deposudur. A ve C vitamini içerir. Ayrıca fosfor, kalsiyum gibi mineral maddeler bakımından da zengin olan börülce; böbrek taşı,albümin, gut hastalıkları üzerine olumlu etki yapar. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:32 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.