![]() |
Sebzeyle gelen sağlık İçerdiği doğal vitaminlerle sofraların vazgeçilmez lezzeti olan sebzelere ağırlık vererek hem formunuzu koruyun hem de sağlıklı beslenin. İşte size bazı püf noktaları: Mantar, usulüne uygun pişirilmediğinde çabuk kararan bir sebzedir. Bu özelliği ortadan kaldırmak için mantarın kararmaması için tencerenin ağzını sakın kapatmayın. Böylece sulanmasını da önlemiş olursunuz. Yeşil sebzelere güzel rengini veren 'klorofil' adındaki meddedir. Sebzelerin bu renklerini kaybetmemeleri için pişirmeden önce bol buzlu suda bekletin. Buz, klorofilin sabitleşmesini sağlar. Soğanları karartmadan kavurmak için, tencereye koymadan önce üzerlerine biraz un serpin. Soymaktan kurtulmak için kaç kez yoğurdu sarmısaksız yediniz? Ama onları ılk suda bekletip de iki parmağınızın arasında şöyle bir sıkarsanız bu sorunu ortadan kaldırmış olursunuz. Biberleri közlemeden önce kaya tuzuna bularsanız, kabuğunun çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz. Bazı patlıcanlar acıdır. Bu acılığı gidermek için patlıcanı iyice tuzlayın ve bir kevgirde süzülmesi için bekletin. Pişirmeden önce kurulayın veya yıkayıp sıkın. Maydanozu buzdolabında taze olarak saklamak isterseniz yıkadıktan sonra kurulayın ve ince ince kıyın. Daha sonra bir poşete doldurup ince bir tabaka halinde bastırın, kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırın. Bazı sebzeler ayıklanırken ellerinizi boyayabilir ve oluşturdukları çirkin görüntüyle sizi rahatsız edebilir. Bundan kurtulmanın kolay yolu ellerinizi ayıklama işlemi bittikten sonra limonla ovmaktır. Enginarlar bütün de olsa, çanakları de pişirilse suyun üzerinde yüzerler. Önlemek için tencereyi kapağıyla değil, temiz bir bezle kapatın. Bez buhardan şişer, oluşan basınç enginarları dibe iter. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:29 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.